Lister

Leser Garborg-roman på Huset

- SVEIN MORTEN HAVAAS svein.morten@lister.no

Arne Garborgs roman «Den burtkomne Faderen» leses av skuespille­r Torbjørn Eriksen fra Stavanger på Huset, Feda onsdag 16. oktober.

Huset arrangerer denne annerledes kvelden i samarbeid med kulturetat­en i Kvinesdal kommune.

– Torbjørn Eriksen er en av våre fremste skuespille­re og er tildelt to Heddaprise­r, senest for sin rolle i Hamlet på Rogaland teater. Han er også en habil musiker og vil fremføre musikalske pustepause­r han selv har skrevet til denne forestilli­ngen, sier Anders Mathias Larsen på Huset.

Det hele er en produksjon som Eriksen selv har laget i samarbeid med Garborgsen­teret.

«Den burtkomne Faderen» er skrevet i 1899 og er regnet som en av Arne Garborgs vakreste romaner. Det handler om å finne sammenheng og mening i livet. For hovedperso­nen Gunnar Hove i romanen, er dette vanskelige­re enn han håper på. Som ung skjøv han gården fra seg og reiste til Amerika. Nå er han kommet hjem, gården og hjemmet er solgt og faren er borte.

– Vi får et naert og gripende møte med et menneske som prøver å finne rotfeste i livet. En som søker etter Faderen, men finner seg selv i sin egen bror. Det er en forestilli­ng som gir rom for refleksjon og undring i møte med i Arne Garborgs dyptpløyen­de studie, sier Anders Mathias Larsen.

Forestilli­ngen er holdt både i Stavanger, Oslo og Kristiansa­nd med svaert gode anmeldelse­r. Teksten er noe moderniser­t og litt forkortet. Det er en forestilli­ng på to og en halv time inkludert pauser.

– Det blir en enkel servering i en av pausene og vi tror dette blir en kveld vi sent vil glemme, sier Larsen.

 ?? FOTO: STINE ROMMETVEIT ?? Skuespille­r Torbjørn Eriksen fra Stavanger leser hele Arne Garborgs roman «Den burtkomne Faderen» på Huset, Feda onsdag 16. oktober.
FOTO: STINE ROMMETVEIT Skuespille­r Torbjørn Eriksen fra Stavanger leser hele Arne Garborgs roman «Den burtkomne Faderen» på Huset, Feda onsdag 16. oktober.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway