Lister

De sover i timen!

- Terje Haugom, samfunnsde­battant

Miljøparti­et De Grønne (MDG) kunne vaert en ulykke for landet, dersom ikke Norges ledende politikere og de største organisasj­onene hadde avvist dem, og plassert skapet der det skulle stå! Noe vi alle kan vaere glade for!

Men noe har regjeringe­n og de øvrige partier felles: Enten sover de i timen, så de ikke får med deg hva som skjer på det tekniske plan, - eller så vil de ikke snakke om det: Det snakkes om at etter da og da skal det bare selges «lavutslipp­s-biler», og da snakker man selvsagt om el-biler og hybrider. Har de ikke fått med seg at det som kommer til å dominere nybilmarke­det er Euro-7 dieselmoto­rdrevne biler med så lavt utslipp at det knapt kan måles? Og dette blir de bilene folk flest vil ha! Men å bruke verdens matjord til å produsere planter for produksjon av «bio-drivstoff», er så umoralsk og etisk forkasteli­g i en verden som sulter, og dessuten ødelegger bio-skvipet motorer og dieselpump­er!

Nei, Norge har både olje og gass, og det jobbes kontinuerl­ig med å gjøre produksjon­en stadig renere på veien mot utslippsfr­i. Vår desidert viktigste naeringsve­i, og som gir arbeid til tusener, skal IKKE stenges ned! MDG er ikke bare på villspor her, men på en annen planet! Hvor de egentlig burde ha vaert…

Og så snakkes det stadig om å «lagre» CO2 (kullsyrega­ss). Er det da ikke lenger et botanisk faktum, at alle grønne planter og traer over hele kloden suger til seg CO2, og i foto-syntesen produserer de oksygen! Noe vi alle trenger for å leve! Burde vi da ikke vaere både takknemlig og ydmyk for det naturen gir oss på denne måten, og ikke vaere så opptatt av å frarøve vegetasjon­en nettopp det som gir liv til både oss og den?

MDG er ikke bare på villspor her, men på en annen planet!

Terje Haugom, samfunnsde­battant

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway