Lister

Stort sang- og musikkmøte

Evangelisk­e Sanger i Sør arrangerer nytt stort sang- og musikkmøte i Kvs-hallen i Lyngdal førstkomme­nde lørdag.

- SVEIN MORTEN HAVAAS svein.morten@lister24.no

– I naert samarbeid med KVSLyngdal er det lagt godt tilrettes for et nytt storarrang­ement også denne gangen. Dette er vi svaert takknemlig­e for, uttaler daglig leder for Evangelisk­e Sanger i Sør, Per Nygard.

Åtte dyktige sanggruppe­r og sangere skal delta: Svenske Mikael Järlestran­d, Odd Bergum, Dag Arne Saltnes, Anita Johanne Kristensen, Kristina Drange, Maria og Nina Iren, Henning Gustavsen, Hege Anette og Tom Magnussen og Søgne Kristelige Sang og Jaktlag.

I tillegg deltar sangarrang­ementets faste band bestående av musikalsk leder Johnny Verdal (piano/keyboards), Jahn Arild Verdal (trommer), Glenn Håkon Langemyr (steel.gitar), Arnt Haddeland (bass) og Torkel Haddeland (gitarer).

Mikael Järlestran­d holder kveldens andakt, og det blir et intervju med misjonaere­kteparet Hilde og Alf Halvorsen som også informerer om kveldens kollekt.

Evangelisk­e Sanger i Sør er en ideell stiftelse som ble startet for 21 år siden i Kristiansa­nd av fire kristne sanggruppe­r i naert samarbeid med det upartiske evangelisk­e bladet Evangelist­en. Målsetting­en har vaert å ta vare på sangskatte­ne fra «bedehuslan­d» - født i vekkelser og gitt naering til åndelige liv i generasjon­er. Men også å oppmuntre og inspirere til fornyelse på det samme grunnlag.

– Budskapet er absolutt det viktigste. Derfor må musikken vaere tilpasset dette – og ikke omvendt! sier Nygard.

Tekstene som benyttes, er utelukkend­e på et skandinavi­sk språk.

– Arrangemen­tet i Lyngdal er det 50. i rekken av slike større sang- og musikkmøte­r, sier Per Nygard.

Det tas inngangspe­nger for å dekke de faste kostnadene. Kollekten som tas opp vil bli prioritert og fordelt på misjonsopp­gaver i Mali ledet av Hilde og Alf Halvorsen, som bor i Lyngdal.

Søndag 13. oktober vil for øvrig talere og sangere fra Evangelisk­e Sanger i Sør delta på møter på Alleen bedehus i Lyngdal og Reme bedehus i Spangereid.

 ?? FOTO: PRESSEBILD­E ?? Svenske Mikael Järlestran­d både synger og holder andakt på Evangelisk­e Sanger og Sørs sang- og musikkmøte på Kvs-lyngdal lørdag 12. oktober.
FOTO: PRESSEBILD­E Svenske Mikael Järlestran­d både synger og holder andakt på Evangelisk­e Sanger og Sørs sang- og musikkmøte på Kvs-lyngdal lørdag 12. oktober.
 ??  ?? Henning Gustavsen synger på Evangelisk­e Sanger i Sørs sang- og musikkmøte lørdag.
Henning Gustavsen synger på Evangelisk­e Sanger i Sørs sang- og musikkmøte lørdag.
 ??  ?? Kvs-lyngdal er åsted for Evangelisk­e Sanger i Sørs store sang- og musikkmøte lørdag 12. oktober.
Kvs-lyngdal er åsted for Evangelisk­e Sanger i Sørs store sang- og musikkmøte lørdag 12. oktober.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway