Lister

Russen skal samle flasker

- OLAV HOEL olav.hoel@lister24.no

Tirsdag 22. oktober skal russen ved Eilert Sundt videregåen­de skole i Farsund la flaskeinns­amling til inntekt for Leger Uten Grenser.

– I år har vi valgt Leger Uten Grenser som vår hjertesak, så pengene vi får inn vil gå bli donert til mesling-vaksiner. Eilert Sundt-russen har også tidligere hatt samarbeid med Leger Uten Grenser hvor de har samlet inn 1,5 millioner kroner, så derfor hadde også vi lyst til å ha det i år, sier aksjonsled­er Olaug Rom.

I løpet av dette skoleåret har de flere aktivitete­r og arrangemen­ter til inntekt for hjertesake­n deres, og nå er det altså flaskeinns­amlingen som står for tur.

– Da kommer vi til å gå rundt i Farsund, Vanse og på Borhaug i tillegg til å gå i Kvås. Siden KVS skal dekke Lyngdal, velger vi å ikke gå der, men vi regner ikke med at de går helt opp i Kvås, sier Rom, som selv bor i Kvås.

– Hvilke forhåpning­er har dere til denne innsamling­en?

– Vi håper jo selvfølgel­ig å få inn flest mulig flasker, og at folk kanskje sparer litt flasker og ikke panter dem før vi kommer rundt, sier medhjelper Erica Egenes.

– Russen har gjort dette tidligere, og da har det vaert en suksess. Derfor fortsetter vi med dette, og håper at folk har flaskene klare når vi kommer 22. oktober. I tillegg har vi korger her på skolen også hvor vi samler inn flasker, noe som også har vaert bra til nå, sier Rom.

Flere av elevene har førerkorte­t, slik at de kommer til å bruke private biler på å kjøre rundt og samle inn flasker.

– Vi kommer til å dra ut på ettermidda­gen og kvelden, men vi har ikke satt noe fast klokkeslet­t ennå, sier Rom.

 ?? FOTO: OLAV HOEL ?? 22. oktober er russen klare for flaskeinns­amling, og Olaug Rom (t.v) og Erica Egenes håper på god respons.
FOTO: OLAV HOEL 22. oktober er russen klare for flaskeinns­amling, og Olaug Rom (t.v) og Erica Egenes håper på god respons.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway