Lister

Tok ut alt i VM i Ironman

Håkon Sakariasse­n (22) fra Lyngdal ble nummer ni i VM i Ironman på Hawaii. – Jeg hadde ikke klart ett minutt raskere, så jeg er fornøyd med at jeg klarte å få tatt ut alt, sier han.

- TOM ARILD STØLE tom.arild@lister24.no

– Når man er så sliten, og sitter på sykkelen og tenker på familien som har dratt ned hit for å se på og støtte meg, da blir man litt sentimenta­l. Så jeg skal aerlig innrømme at jeg måtte felle noen tårer fra sykkelsete­t, ler lyngdølen etter å ha kommet inn til niendeplas­s i 18-24-årsklassen på Hawaii.

Over ni timer

Målet hans var medalje, men han er på ingen måte skuffet etter sin første Vm-deltakelse, til tross for at det var et stykke opp til pallen.

– Nå må jeg aller først få summet meg litt, så får vi se hva det blir til neste år, sier Håkon Sakariasse­n på telefon fra Hawaii.

Da han passerte målstreken ved 04-tiden natt til søndag norsk tid hadde han tilbakelag­t 3,8 kilometer med svømming, 180 kilometer på sykkel, og så løpt et maratonløp på 42.195 meter på totalt ni timer, 40 minutter og 33 sekunder. Med det var han en drøy halvtime bak vinneren, danske Gustav Palm-henriksen. 36 utøvere kom i mål i klassen som Sakariasse­n deltok i.

Tok ut alt

– Det var vondt. Jeg holdt litt igjen på sykkeldele­n for spare krefter til løpingen. Men jeg slet med magen, og fikk ikke i meg så mye naering. Da sier det seg selv at det blir tøft, saerlig siden det var så varmt som det var. 11 mil ut i syklingen begynte jeg å få krampe i begge lårene. Jeg hadde ikke klart ett minutt raskere, så jeg er fornøyd med at jeg klarte å få tatt ut alt, sier 22-åringen.

Over 30 varmegrade­r og høy luftfuktig­het ble en utfordring både for ham og de andre deltakerne.

– Nå er jeg i alle fall en erfaring rikere på det området, legger han til.

Den spreke lyngdølen brukte 1.06.25 på svømmedele­n, og var oppe av vannet som 31. mann. Han syklet seg opp til 14. plass før løpedelen, etter å ha brukt 4.59.20 på de 18 milene på sykkel. Maratondis­tansen fullførte han til slutt på 3.28.58.

Varmt og vindig

– Saerlig under syklingen var det helt sinnssykt varmt. Og så var det vanvittig mye sidevind på den siste halvdelen. På løpingen gikk det greit med varmen, men det var da jeg slet med magetrøbbe­l. Underveis tenkte jeg nok minst 20 ganger at jeg hadde lyst til å bryte. Men så tar man lyktestolp­e for lyktestolp­e og kjegle for kjegle, og tar seg fremover. Det var godt å komme i mål, sier Håkon Sakariasse­n, som trengte 40 minutter i medisinsk sone etter målpasseri­ng for å komme til hektene igjen.

Nå skal han nyte noen rolige dager på Hawaii sammen med familie og kjaereste, før han begynner forberedel­sene til en ny sesong.

– Neste store mål er EM i Frankfurt i slutten av juni neste år. Der har jeg som mål å vinne. Klarer jeg det er jeg kvalifiser­t til neste års VM på Hawaii, så får vi se om det ordner seg rent praktisk og økonomisk. Det er mange brikker som må på plass først, sier Håkon Sakariasse­n, som også retter en stor takk til Sykleklubb­en Lyngdal og omegn og lokale sponsorer for uvurderlig hjelp.

Lyngdølen var tredje best av de 13 nordmennen­e som deltok i mesterskap­et, når man tar med alle årsklassen­e. Verdensmes­ter i pro-klassen ble tyske Jan Frodeno, med tiden 7.51.13. Raskeste kvinne var Anne Haug, også hun fra Tyskland, som kom i mål på 8.40.10.

Jeg hadde ikke klart ett minutt raskere, så jeg er fornøyd med at jeg klarte å få tatt ut alt.

Håkon Sakariasse­n (22)

 ??  ??
 ?? PRIVAT ?? Håkon Sakariasse­n (22) fra Lyngdal endte på niendeplas­s i VM i Ironman på Hawaii natt til søndag norsk tid. Her slår hans far, Jan Åge følge på løpedistan­sen.foto:
PRIVAT Håkon Sakariasse­n (22) fra Lyngdal endte på niendeplas­s i VM i Ironman på Hawaii natt til søndag norsk tid. Her slår hans far, Jan Åge følge på løpedistan­sen.foto:

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway