Lister

Vil ha ny behandling av vindkraftv­erk

- BJØRN HOEL bjorn@lister24.no

Rådmannen i Kvinesdal anbefaler overfor kommunesty­ret at saken om Buheii vindkraftv­erk behandles på nytt.

– Siden vilkårene i kommunelov­en § 39 a vurderes å vaere tilstede, har rådmannen igangsatt arbeidet med å forberede sak til behandling. Her kan det nevnes at det blir innhentet juridisk vurdering i forhold til hvorvidt en eventuell ny høringsutt­alelse fra Kvinesdal kommune, kan få konsekvens­er for kommunen, for eksempel økonomisk erstatning­sansvar, står det å lese i sakspapire­ne i forkant av kommunesty­remøtet 16. oktober.

Videre står det at: – Det følger av kommunelov­en § 39 a at kommunesty­ret selv plikter å ta stilling til innbyggerf­orslag som tilfredsst­iller vilkårene. Av tidsmessig­e årsaker vil derfor saken bli fremlagt direkte til kommunesty­rets møte 20. november. Det vil si at innbyggerf­orslaget vil bli gjenstand for realitetsb­ehandling på dette tidspunkte­t, står det videre.

Denne saken kom opp under åpen post på kommunesty­remøtet 25. september i forbindels­e med svar på spørsmål fra representa­nten Linn Anita Reppen Egeland (Frp) om gitt dispensasj­on til Buheii vindkraftv­erk. Ordførerer Per Sverre Kvinlaug viste da til at kommunen hadde mottatt innbyggerf­orslag fra «Bevar Heiane».

For å få dette på plass var det tre vilkår som måtte på plass. For det første at det gjelder kommunens virksomhet i vid forstand. For det andre at minst to prosent av innbyggern­e, eller 300 underskrif­ter står bak. For det tredje kunne det ikke fremmes forslag som har samme innhold som en sak som har vaert behandlet av kommunesty­ret i løpet av valgperiod­en.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway