Lister

Klassisk fra latviere i Vestbygda

To profesjone­lle, latviske musikere holder konsert med tittelen «Cello Brilliante» i Vestbygda kapell onsdag 16. oktober.

- SVEIN MORTEN HAVAAS svein.morten@lister24.no

Lista menighet er vertskap når cellisten Agate Ozolina fremfører konserten sammen med pianisten Ilze Jaunzeme.

I fjor turnerte duoen gjennom Norge med en vakker konsert som feiret Latvias hundreårsj­ubileum. Konserten på Borhaug er avslutning­skonsert på en konserttur­né duoen har holdt gjennom Sverige og Norge i år.

– Alt tyder på at konserten blir en hyggelig kveld med både klassisk musikk og populaere evergreens, sier Bryan D. Breidentha­l på vegne av arrangøren­e.

Konserten inkluderer kjent klassisk musikk som Griegs Norske danser, Chopins Introduksj­on og Polonaise Brillante, Gershwins Preludes og Piazollas Libertango og Le Grand Tango. Av moderne evergreens spiller de blant annet. sin tolkning av Leonard Cohens «Hallelujah», Christina Perris «A Thousand Years», «Yiruma River flows in you» med mer.

– Det er to høyt utdannede og erfarne musikere vi får møte på konserten. De elsker å kommuniser­e med sitt publikum, både gjennom musikken og gjennom små fortelling­er de deler mellom sangene, sier Breidentha­l.

Ilze Jaunzeme er godt kjent i Lister-regionen fra tidligere konserter hun har holdt her. Hun har hatt mange samarbeids­prosjekter med blant annet Vest-agder kammerkor, menigheter og Rotary-klubber her i distriktet. Hun er både en brilliant pianist og en sympatisk Norgesvenn. Hun har ofte brukt sine talenter på dugnadspro­sjekter for å hjelpe andre.

Cellisten Agate er mindre kjent for det lokale publikum, men har en flott CV. Hun har vunnet priser ved flere latviske cellokonku­rranser og var også prisvinner ved den internasjo­nale «Karl Davidov» cellokonku­rransen. En av hennes lidenskape­r er å undervise unge cellister. Elevene hennes høster stadig priser i nasjonale og internasjo­nale konkurrans­er.

– Konserten passer for alle som er glad i musikk, sier Bryan D. Breidentha­l.

Konserten holdes i kapellet på kapellets flotte Steinwayfl­ygel. Det blir kaffe og litt å bite i etter konserten i menighetss­alen, «Framtidsby­gget».

– Vi håper at mange kommer onsdag kveld for å høre inspireren­de og vakker musikk, avslutter Breidentha­l.

 ?? FOTO: PRESSEBILD­E ?? Klar for konsert i Vestbygda kapell: Pianist Ilze Jaunzeme.
FOTO: PRESSEBILD­E Klar for konsert i Vestbygda kapell: Pianist Ilze Jaunzeme.
 ?? FOTO: PRESSEBILD­E ?? Klar for konsert i Vestbygda kapell: Cellist Agate Ozoliņa.
FOTO: PRESSEBILD­E Klar for konsert i Vestbygda kapell: Cellist Agate Ozoliņa.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway