Lister

Personlige rekorder i fleng

Martin Holteberg (16) perset på ti av ti starter under helgens junior NM i svømming i Bergen.

- RUNE HELLE

Farsund-gutten kvalifiser­te seg dermed til to A-finaler og to Bfinaler.

Holteberg svømte finale på 50 meter fri søndag kveld. Hans andre individuel­le A-finale var 100 butterfly fredag. Det ble en åttendepla­ss.

– Dette har bare vaert utrolig moro. Både tider og plassering­er har vaert over forventnin­gene, oppsummert­e hans før hans beste øvelse fremdeles gjensto søndag ettermidda­g etter papirdeadl­ine for Lister.

Håpte på medalje-tid

– På 50 fri hadde jeg femte beste tid inn i finalen med 24,51, sier Farsund-gutten som hoppet i vannet med 24,70 som pers.

– Medaljene vil trolig gå rundt 24 blank. Jeg håper å komme ned mot en slik tid, men her er det tett, og små detaljer kan gjøre store utslag både for meg om mine hardeste konkurrent­er, uttalte Holteberg søndag.

Han presiserte at mye skulle klaffe for at det skal bli pallplass.

Holteberg ble nummer åtte på 100 butterfly, og tre i B-finalen på 100 fri. Her ble det 11. plass totalt.

– Så langt er nok dette de to øvelsene jeg er mest fornøyd med. Hvordan det ser ut etter finalen på 50 fri, vet jo ingen, sier Holteberg som har fire krav til senior og eldre junior NM i Stavanger om fire uker.

Nesten medalje

Team Sør ble nummer fire og seks på de to fristafett­ene. På 4 x 200 meter lørdag kveld var laget med to Farsund-gutter i sin midje bare tre tideler fra å knipe bronsen. Lucas Paturel svømte også på laget.

– Det er litt surt å vaere så tett på medalje etter å ha svømt 800 meter. Vi får imidlertid begge glede oss over at vi gjorde ekstremt gode etapper, sier de to.

Holteberg svømte tre sekunder raskere enn han gjorde på 200 fri individuel­t.

– Min stafetteta­ppe var helgens sportslige høydepunkt, understrek­er Paturel.

På 4x100 fri ble Team Sør nummer seks.

– Her var vi ikke like tett på de beste, konkludere­r de to.

To sekunder fra finale

Paturel ble nummer 13 på 400 fri med 4.16,69 søndag.

– Det var bare litt over to sekunder frem til åttendepla­ssen som ville gitt finale. Så dette var veldig bra, sier Farsund-gutten som også ble nummer ti på 800 meter.

– Jeg perset meg med 11 sekunder på 800 fri, og fem på den halve distansen. Min 200 fri på stafetten var nok likevel det beste jeg leverte her i Bergen, så dette var bare utrolig bra, avslutter han.

Både tider og plassering­er har vaert over forventnin­gene.

Martin Holteberg

 ??  ?? Martin Holteberg (16) (t.v.) og Lucas Paturel (15) har all grunn til å vaere fornøyde med junior NM i Bergen i helgen.
Martin Holteberg (16) (t.v.) og Lucas Paturel (15) har all grunn til å vaere fornøyde med junior NM i Bergen i helgen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway