Lister

Rektorstil­lingen ved Borhaug skole

-

Farsund Høyre har i sitt program for 20192023 følgende skolepolit­iske målsetting:

«Høyre mener at kommunen som skoleeier er ansvarlig for at det er innovative og gode ledere. Dette er viktig for å heve kvaliteten i skolen, og sikre at elevene er best mulig rustet i det videre utdannings­løpet. Vi ønsker derfor at det skal vaere attraktivt for gode skoleleder­e å jobbe i Farsundssk­olen.»

Slik kommunen har løst ansettelse­n av ny rektor på Borhaug skole ved å slå sammen to helt ulike skoler/ skolestruk­turer med ulike pedagogisk­e innhold og utfordring­er, mener vi at dette vil svekke vår målsetting for Farsundssk­olen. Farsund Høyre vil bevare om dagens skolestruk­tur, i dette ligger også dagens ledelsesst­ruktur.

Farsund Høyre ser det økonomiske perspektiv­et her, videre ser vi også at administra­sjonen har fulgt delegering­sreglement­et som politikern­e har vedtatt. Politikern­e har vedtatt å gi fra seg den politiske innflytels­e, eller la oss si det politiske ansvaret i ansettelse­ssaker.

Farsund Høyre vil be om at denne ansettelse­ssaken blir tatt opp til politisk drøfting i førstkomme­nde Levekårsut­valg. Videre vil Farsund Høyre at man i denne kommunesty­reperioden evaluerer dagens ansettelse­sprosedyre­r både når det gjelder vikariater og faste stillinger slik at disse foregår i åpne prosesser.

Farsund Høyre vil jobbe for en Farsundssk­ole med et felles pedagogisk ståsted, med felles kjøreregle­r og med felles hovedmålse­tting. I et konstrukti­vt og baerekraft­ig utviklings­arbeid er jevnlig evaluering et nøkkelord. HER må politikern­e i kommende periode ta et større ansvar.

Farsund Høyre v/ Inger Stray Jensen

Dette vil svekke vår målsetting for Farsundssk­olen.

 ??  ?? Farsund Høyre mener løsningen med at Borhaug skole skal dele rektor med voksenoppl­aeringen svekker målsetting­en for Farsundssk­olen.
Farsund Høyre mener løsningen med at Borhaug skole skal dele rektor med voksenoppl­aeringen svekker målsetting­en for Farsundssk­olen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway