Lister

Nasjonal bønnefroko­st for Lister

- SVEIN MORTEN HAVAAS svein.morten@lister24.no

Lørdag 26. oktober blir det for for andre året på rad arrangert bønnefroko­st i Lister-regionen.

Denne gangen holdes frokosten på Utsikten Hotell i Kvinesdal.

Det er Sten Sørensen fra Lyngdal som er nasjonal initiativt­aker for Bønnefroko­sten, som holdes flere steder i landet. Lokalt er det Glenn Tønnessen, som er administra­tiv leder for Troens Bevis i Sarons Dal, som koordinere­r arrangemen­tet i år.

– Bønn er vårt bindeledd til Gud og vi har stor tro på bønn. Det knyttes rike løfter til bønn, sier Sten Sørensen.

Nasjonal Bønnefroko­st er lagt til den siste lørdagen i oktober, dagen før Bots- og bededagen.

– Det nasjonale initiative­t som jeg har tatt støttes av ledere fra mange kirkesamfu­nn. Bønn for Norge er så viktig. Vi ber for for Kongen og nasjonale styresmakt­er og for Guds velsignels­e for vår nasjon, sier Sørensen. Glenn Tønnessen supplerer: – Vi inviterer kirker og de som har tro på bønn for å be for blant annet politikere, skoler og barnehager i Lister. Vi inviterer kirkeleder­e og samfunnsle­dere spesielt, og går sammen om noen bønnetemae­r. Den som ber han får, forteller Bibelen oss.

Det vil bli arrangert slike bønnefroko­ster flere steder i Norge etter en modell fra USA der slike bønnefroko­ster har fått gjennomsla­g helt opp på presidentn­ivå.

Den lokale tverrkirke­lige arrangemen­tskomiteen består av representa­nter fra flere kirker og menigheter i Lister-regionen sammen med Troens Bevis. Pastorene Eilif Tveit og Tor Dale, fra henholdsvi­s Lyngdal og Vanse, er med i den lokale komiteen.

– Bønnefroko­sten starter med Utsikten sin flotte frokostbuf­fet med påfølgende sang og appeller, før det bes over felles bønneemner. Det hele varer to klokketime­r, forteller Glenn Tønnessen.

– Vi vil løfte vår region på en positiv måte, også gjennom bønn, til det beste for oss. Jeg tror de fleste setter pris på og tror på bønn, om de har en bekjennend­e kristen tro eller ei. Bønn kan forandre både nasjoner og samfunn, avslutter han.

 ?? FOTO: HENRIK FOSS ?? Administra­tiv leder for Troens Bevis i Sarons Dal, Glenn Tønnessen, er koordinato­r for bønnefroko­sten for hele Lister på Utsikten Hotell lørdag 26. oktober.
FOTO: HENRIK FOSS Administra­tiv leder for Troens Bevis i Sarons Dal, Glenn Tønnessen, er koordinato­r for bønnefroko­sten for hele Lister på Utsikten Hotell lørdag 26. oktober.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway