Lister

Satser opp en klasse

Etter tre år i den samme bilen er rallycross-kjøreren Sivert Svardal (19) fra Konsmo klar for nye utfordring­er i 2020.

- OLAV HOEL olav.hoel@lister24.no

For nå bytter han ut bilen han har tatt både gull og sølv i NM i de to siste sesongene, med en ny Volkswagen Polo Supercar. Dermed satser han videre i en høyere klasse kommende sesong.

– Denne supercar-satsingen er en guttedrøm som går i oppfyllels­e. Jeg trodde aldri jeg skulle få til dette. Men for å satse ordentlig til neste år, så gir det også høyere kostnader. Jeg må derfor gjennom en sponsorjak­t til vinteren for å få det til å gå rundt, sier Svardal.

Ny bil

– Hva er bakgrunnen for at du velger å satse i en høyere klasse?

– De to siste sesongene har det endt med et NM- gull og et Nmsølv, så jeg følte meg litt ferdig den klassen. Da tenkte vi på hva som var det lurest å gjøre til neste år, og fant ut at tiden var inne for å ta det neste steget. I sommer bestemte vi oss derfor for å kjøpe en ny Volkswagen Polo Supercar, og bli en del av den nest største klassen man kan kjøre innenfor rallycross, sier Svardal.

Han forteller at dette er samme type bil som blant annet Petter Solberg kjører, bare at han er i Vm-klassen hvor bare de aller beste kjører. For Svardal er planen nå å kjøre mest EM de neste sesongene.

– Selv om VM er enda høyere, så er dette absolutt en prestisjet­ung klasse. Det er en kul klasse med mange deltakere. Det er også litt mindre kostnader i denne klassen enn i Vm-klassen. Selv om vi kjører de samme rundene som i Vm-klassen er det litt faerre løp og litt ulike konkurrent­er, sier Svardal.

Det å komme opp i Vm-klassen beskriver han foreløpig bare som en drøm.

– Dette er jo fortsatt helt nytt for meg, så jeg tar litt steg for steg. Samtidig har jeg ikke planer om å gjøre det dårlig. Jeg skal prøve å prestere best mulig, og har et langsiktig mål om å etablere meg i toppen i EM i hvert fall. Skjer det, så kan det vaere jeg satser videre på Vmklassen. Foreløpig er det bare en drøm, men å oppfylle drømmene sine er absolutt det man må sikte på, sier Svardal.

Årets bilsportta­lent

Norsk bilsportfo­rbund har også tatt ut Svardal som en av fem kandidater til å få prisen som årets bilsportta­lent, som deles ut til en bilsportut­øver mellom 15 og fylte 21 år. Prisen deles ut under bilsportfo­rbundets premiegall­a 30. november.

– Det er en veldig prestisjet­ung pris, og jeg er takknemlig for at bilsportfo­rbundet har såpass troa på meg at de nominerer meg til denne prisen. Det er mange rundt om i landet som holder på med bilsport i ulike grener, så det er utrolig kult å bli med på noe sånt. Det blir noen nervepirre­nde uker, men jeg vil ikke ha for store forventnin­ger da jeg ikke har lyst til å bli skuffet hvis det ikke blir meg. Om jeg vinner, så vil det vaere en kjempebonu­s, sier Svardal.

Nå takker han det apparatet han har rundt seg for at han har kommet så langt som han har.

– Jeg setter veldig stor pris på alle rundt meg som hjelper meg, spesielt foreldre mine som har troa på meg og ofrer både tid og penger på å gjøre dette mulig. Både de og andre støttespil­lere, samt sponsorer fortjener en stor takk, sier Svardal.

Dette er jo fortsatt helt nytt for meg, så jeg tar litt steg for steg.

Sivert Svardal

 ??  ??
 ?? FOTO: SIMEN NAESS HAGEN ?? Sivert Svardal er klar for å ta et nytt steg i karrièren.
FOTO: SIMEN NAESS HAGEN Sivert Svardal er klar for å ta et nytt steg i karrièren.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway