Lister

Sorgen bruker ikke bilbelte, men laerdommen etter en dødsulykke kan redde andre.

-

Sorgen bruker ikke bilbelte, men laerdommen etter en dødsulykke kan redde andre. Ifølge Statens Havarikomm­isjon var det kun en av fem brannmenn som brukte bilbelte under utrykninge­n som førte til dødsulykke­n der brannmanne­n Frank Oddvar «Franki» Thoresen omkom.

Forklaring­ene om hvorfor kan bidra til økt sikkerhet for redningsma­nnskaper over hele landet.

Det er fortsatt en del som gjenstår før havarikomm­isjonen er klar med en endelig rapport om dødsulykke­n på fylkesvei 465 ved Omland i Kvinesdal 14. juli. Statens Havarikomm­isjon har valgt å offentligg­jøre at kun en brukte bilbelte av de fem som var ombord. Avdelingsd­irektør i Statens Havarikomm­isjon, Rolf Mellum, sier «Det er viktig at alle skjønner betydninge­n av å bruke bilbelte.» Brannsjef i Brannvesen­et sør, Jon Inge Aasen, er også kritisk og overgitt over den manglende bilbeltebr­uken. Han sier til Kvinesdal2­4 at brannvesen­et har stort fokus på bilbeltebr­uk. Brannsjefe­n legger til at brannvesen­et skal ta laerdom av saken, og at laerdommen skal deles med hele landet.

Statens Havarikomm­isjonjobbe­r med å dokumenter­e hendelsesf­orløpets amt avdekke årsaken til mer en ulykken: Hvorfor kjørte fire av fem uten bilbelte? Både operative og organisato­riske forhold vil inngå i undersøkel­sen sett i lys av at dette var et utryknings­oppdrag. I tillegg vil forhold som påvirket skadeomfan­get bli undersøkt.

Fem tjenesteme­nn rykket ut etter melding om en alvorlig ulykke der det kunne stå om liv. I sine oppofrende medmennesk­elige vilje og evne til å redde andres liv, har de ikke tenkt godt nok på egen sikkerhet. Forklaring­ene om hvorfor kan bidra til økt sikkerhet for redningsma­nnskaper over hele landet. Den laerdommen kan bidra til å redde liv og skjerpe tiltak for helse, miljø og sikkerhet i redningset­atene.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway