Lister

Poenget glapp på slutten

FIL holdt følge med Flekkefjor­d resultatme­ssing i 85 minutter. Så avgjorde Flekkefjor­d med to sene mål.

- OLAV HOEL olav.hoel@lister24.no

Flekkefjor­d ledet både 1–0 og 2–1, men begge gangene klarte FIL å utligne. Da Flekkefjor­ds Runar Hansson ble utvist etter to gule kort midtveis i andre omgang ble et lite håp tent for FIL i forhold til å avslutte en tung sesongen med stil. Det klarte de hvite og grønne aldri. Åtte minutter før full tid ble også FIL redusert til 10 mann da målscorer Lars Bjørnar Skretting fikk sitt andre gule kort for kvelden. Med 10 mot 10 avgjorde hjemmelage­t med to scoringer i sluttminut­tene.

– Vi hang med lenge, men det vi bommer på er dødballer. Vi følger ikke folkene våre og de kommer bak oss og slipper løs. Det er som det vanlige. Men all honnør til guttene. De kjemper bra og følger planen vi har med å ligge stramt og jobbe som et lag. Det greier vi i 75 minutter før vi går tomme, selv om spillerne sier de ikke er det. Vi bestemte oss for i pausen at vi skulle gå ut og presse høyt, noe jeg føler vi fikk til, men det er på slutten av kampene det avgjøres, og da er vi ikke med, sier assistentt­rener Vidar Omland, som leder laget sammen med Jan-eric Hole da Ronny Fredriksen var opptatt med jobbreise.

– Litt vemodig

Mandag kveld var siste gang man fikk se FILS fotballag spille en tellende kamp i sine hvite og grønne drakter. Neste sesong blir de hetende FLIK og da tar de i bruk nye drakter.

– Det er jo litt vemodig, og vi hadde håpet å gå ut med seier. Nå er det nye ark, nye drakter, nye trenere og nytt system fra nyttår. Jeg tror det blir bra, sier Omland.

– Hvordan vil du oppsummere denne sesongen?

– Kaotisk, men litt morsom også. Man har truffet mange spillere og blitt kjent med mange folk. Jeg føler vi har trålet hele Lista-landet for spillere.

FAKTA∂

Uenes stadion, Flekkefjor­d ●

4. divisjon, menn.

Mål: 1–0 Fredrik Abrahamsen ● (21), 1–1 Lars Bjørnar Skretting (31), 2–1 Julian Fedog (39), 2–2 Sivert Sira Hansen (53, selvmål), 3–2 Ronny Risnes (85), 4–2 Asle Liland (89).

Rødt kort: Runar Hansson

● (66, to gule), Flekkefjor­d. Lars Bjørnar Skretting (82, to gule), FIL.

Flekkefjor­d: Sander Seglem,

● Sivert Sira Hansen, Runar Hansson, Julian Fedog, Anders Haukland, Fredrik Abrahamsen, Frede Kydland, Dan-christer Virak, Ronny Risnes, Haakon Lende og Asle Liland.

Benyttede innbyttere: Eirik ●

Osen, Marius Bruhjell, Fredrik Strømland Lien, Dejan Prelevic og Nikolai Persson Grimsby.

FIL: Martin Bruvik, Armin

Colic, Stian Tønnessen, Joachim Andreassen, Lars Bjørnar Skretting, Lars Mathingsda­l, Sander Lundegaard, Ivan Jovic, John Arne Ljosland, Karl Rødseth, Kim Andre Lauritsen.

Benyttede innbyttere: Matija

● Bancic og Marius Kjørrefjor­d.

Samtidig er det en fantastisk flott gjeng, og det er gøy å vaere med dem, sier Omland.

FFK på pallen

Mens FIL for lengst har rykket ned til 5. divisjon kunne Flekkefjor­d med mandagens seier juble for 3. plass på tabellen i årets 4. divisjon, og bli det beste lag i Lister denne sesongen.

– Det er vi veldig fornøyde med. Vi mistet åtte spillere i sommer, så for vaere helt aerlig hadde jeg ikke trodd at vi skulle havne på pallen med alle de utskiftnin­gene vi hadde. Jeg er storfornøy­d med det vi har fått ut av denne sesongen, sier Asle Liland, som scoret det siste målet for Flekkefjor­d.

Med tre-fire skudd i stolpe og tverrligge­r kunne Flekkefjor­d fort ha vunnet mandagens kamp med større sifre om de hadde vaert mer effektive foran mål.

– Det er noen enorme sjanser vi brenner, så det virker ikke som om alle de avslutning­søvelsene vi har kjørt på trening har hjulpet så mye. Men fire mål tar vi uansett. Vi føler vi fortjener å vinne selv om vi ikke spiller vår beste fotball for året. Tidsvis er det også klassefors­kjell på lagene. Når vi spiller 10 mot 11 kommer i hvert fall forskjelle­n frem, for vi kjører dem ganske mye i den perioden uten å få scoring, sier trener Øyvind Maude Nedland.

 ??  ?? Karl Rødseth og resten av Fil-laget spilte mandag i den hvite og grønne drakten for siste gang i en tellende kamp før laget blir FLIK neste ses
Karl Rødseth og resten av Fil-laget spilte mandag i den hvite og grønne drakten for siste gang i en tellende kamp før laget blir FLIK neste ses

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway