Lister

Stanset gravingen

Jan Hornung i Farsund kommune sier at Marin Elektro ikke gjorde noe galt da det ble arbeidet på Marin Elektro-tomta tirsdag formiddag.

- MONA WIKØREN mona@lister24.no

Fylkesmann­en i Vestfold og Telemark har fattet vedtak om stillstand på Marin Elektro-tomta til klagen fra naboene er ferdigbeha­ndlet. Påstander om ulovlig graving etter vedtaket falt, avvises av Farsund kommune.

Mandag gjorde Fylkesmann­en i Vestfold og Telemark vedtak om utsatt iverksetti­ng for regulering­splanen for Marin Elektro. Vedtaket er adressert Advokatfir­maet

Kjaer med kopi til Fylkesmann­en i Agder og Farsund kommune. Marin Elektro var ikke kopimottak­er av vedtaket.

Spørsmål om lovlighet

Lister24 skrev tirsdag formiddag at det fremdeles pågikk gravearbei­d på eiendommen. Utover formiddage­n fikk vi også tips om dette med spørsmål om ikke dette var ulovlig.

Lister forsøkte å få kontakt med Hornung i Farsund kommune for å få svar på hvorfor ikke Marin Elektro har fått beskjed om å stoppe arbeidet i tråd med Fylkesmann­ens vedtak. Hornung besvarte ikke Listers henvendels­er tirsdag.

Onsdag er han imidlertid tilgjengel­ig og sier følgende:

– Fylkesmann­en har gjort en feil når de ikke har satt Marin Elektro opp som kopimottak­er. Vi gjorde et vedtak om stans tirsdag - som da ble sendt ut sammen med Fylkesmann­ens vedtak. Vedtaket gjelder fra Marin Elektro mottar vedtak om det. De har ikke gjort noe ulovlig eller galt, sier Hornung.

– På eget initiativ

Daglig leder ved Marin Elektro, Lasse Engesaeth, sier til Lister at gravearbei­det ble stanset tirsdag etter lunsj på grunn av Listers henvendels­e om Fylkesmann­ens vedtak.

– I dag (onsdag, journ. anm.) kontaktet jeg ansvarlig søker, Asplan Viak, for å høre om de hadde fått det og fikk det da tilsendt på mail av dem, sier Engesaeth som selv ikke fikk vedtaket fordi fra Farsund kommune ved en glipp har feiladress­ert digiposten til et firma med samme navn i Kopervik.

Nylig erklaerte Fylkesmann i Agder, Stein A. Ytterdahl, seg

selv inhabil i klagebehan­dlingen. Begrunnels­en er at han var ordfører i Farsund kommune da Marin Elektro ble tilbudt den første tomta i Lundevågen. Ytterdahl har imidlertid ikke hatt noe med gjeldende tomt og regulering­splan å gjøre.

Men som han selv uttalte: – For at det ikke skal vaere noen tvil når klagen behandles, oppnevnes det settefylke­smann.

Kommunal- og moderniser­ingsdepart­ementet oppnevnte så Fylkesmann­en i Vestfold og Telemark som fikk saksdokume­ntene oversendt 15. oktober.

Prioritere­r saken

– Dette er et hastevedta­k. Jeg har ikke vurdert sakens tema, kun naboenes argumenter i forbindels­e med klagen, sier Siri Kallum-vestby, rådgiver hos Fylkesmann­en i Vestfold og Telemark, til Lister.

I selve vedtaket viser Kallumvest­by til at naboene mener at klagen skulle ha vaert realitetsb­ehandlet og at det er begått feil i saksbehand­lingen hos kommunen. Naboene mener også at vedtaket har rettsanven­delsesfeil.

Kallum-vestby opplyser til Lister at behandling­en av saken vil bli prioritert.

– Saken er behandles så fort som mulig; sannsynlig­vis innen en uke, sier Kallum-vestby til Lister.

Engesaeth sier han skuffet over vedtaket om oppsettend­e virkning, uten at Fylkesmann­en har satt seg inn i temaet for saken, men synes samtidig at det er positivt er at man nå vil få en rask avklaring.

Vedtaket gjelder fra Marin Elektro mottar vedtak om det. Jan Hornung

 ??  ??
 ??  ?? Tirsdag var det fremdeles aktivitet på Marin Elektro-tomta. Jan Hornung sier Fylkesmann­ens vedtak gjelder fra Marin Elektro mottar selve vedtaket.
Tirsdag var det fremdeles aktivitet på Marin Elektro-tomta. Jan Hornung sier Fylkesmann­ens vedtak gjelder fra Marin Elektro mottar selve vedtaket.
 ?? FOTO: MONA WIKØREN ??
FOTO: MONA WIKØREN

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway