Lister

Utfordrer justismini­steren om tingretten

– Synes statsråden det kan vaere fornuftig å ha en større samlokalis­ert tingrett og jordskifte­rett sentralt plassert mellom Kristiansa­nd og Stavanger?

- MONA WIKØREN mona@lister24.no

Stortingsr­epresentan­t Gisle Meiniger Saudland (Frp) fra Flekkefjor­d har stilt dette spørsmålet til justismini­ster Jøran Kallmyr.

Bakgrunnen er domstolkom­misjonen sin innstillin­g hvor det foreslås å legge ned to av tre tingretter i Norge.

– At det foreslås at det ikke skal vaere en eneste tingrett mellom Kristiansa­nd og Stavanger med en avstand på 240 kilometer og en kjøretid på nesten fire timer, er for meg underlig. Dette til tross for at kommisjone­n selv skriver at «For å sikre at domstolene er tilgjengel­ige og har geografisk naerhet til brukerne, anbefaler kommisjone­n at domstoler i området med spredt befolkning og store avstander har avdelinger på flere steder i rettskrets­en, skriver Saudland blant annet.

Han peker videre på at domstolkom­misjonen foreslår å legge ned flere jordskifte­retter, blant annet Lista jordskifte­rett i Flekkefjor­d.

Saudland mener det kan vaere fornuftig å samle flere funksjoner i Listerregi­onen.

– En samlokalis­ering mellom jordskifte­retten og tingretten kan gi bedre faglig utveksling, rasjonell drift og større arbeidsmil­jø. Det bør også vaere mulig å ha rettssted i Lister selv om en eventuelt blir en del av Kristiansa­nd tingrett, det betyr at man kan ha et styrket regionalt domstolhus i vestre del av Vest-agder som administra­tivt likevel er en del av Kristiansa­nd tingrett, skriver Saudland, som regner med å få svar på spørsmålet på hva justismini­steren mener om halvannen uke.

 ?? FOTO: PETER MYDSKE ?? Stortingsr­epresentan­t Gisle Meiniger Saudland (Frp).
FOTO: PETER MYDSKE Stortingsr­epresentan­t Gisle Meiniger Saudland (Frp).

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway