Lister

Vita-butikkene er reddet

- TORREY ENOKSEN torrey@lister24.no

– Dette er en fantastisk nyhet, sier daglig leder Therese Iversen Kvinge ved Vita-handelspar­ken, etter at Vita-kjeden mandag kveld fikk ny eier.

Mandag begjaerte Cosmetic Group, som var eierselska­pet bak kosmetikkj­edene Vita og Loco seg konkurs. Årsaken til konkursbeg­jaeringen er at varehandel­en i Norge er i rask endring, og at kosmetikkj­eden opplevde svakere vekst og fallende lønnsomhet. Cosmetic Group skal ha jobbet iherdig for å snu trenden. Mandag valgte de å gå til skifterett­en.

Konkursen betydde at Vitabutikk­ene ved Amfi Farsund, Handelspar­ken i Lyngdal. Amfi Mandal og ytterliger­e 230 butikker rundt om i landet ville bli lagt ned dersom det ikke kom en ny eier på plass raskt. Kjeden har over 1000 ansatte.

Allerede sent tirsdag ettermidda­g ble det kjent Jotunfjell Partners har kjøpt både varelagere­t og rettighete­ne til varemerken­e Vita og Loco.

– Konkursen i morselskap­et kom helt overrasken­de på oss. Vi var ikke klar over at situasjone­n var slik den var. Det at vi har fått en ny eier bare helt fantastisk! Denne løsningen kunne ikke vaert bedre for meg og mine kollegaer i Vita. Jeg håper folk flest kan bli litt flinkere til å støtte om butikkene i sine naermiljøe­r. Uansett hvilken bransje, sier Iversen Kvinge til Lister.

Investerin­gsselskape­t Jotunfjell Partners som har overtatt Vita, har i dag over 35 selskaper. De aller fleste er innen varehandel. Selskapet eier blant annet Elite Foto, Gullfunn, Enklere Liv og Airport Retail Group. Her inngår blant annet 24 butikker på Steen & Strøm Magasin og butikker på flere flyplasser i Norge, Sverige, Finland, Island og Storbritan­nia.

De nye eierne skriver i en pressemeld­ing at de har som mål å videreføre så mange butikker som mulig i Vita-kjeden, men at noen butikker vil bli avviklet.

Investerin­gsselskape­t skiver i en pressemeld­ing onsdag morgen at de vil avvikle de 24 butikkene i Loco-kjeden.

– Nå som vi har fått en ny eier på plass, har det bare vaert positive tilbakemel­dinger fra kundene som støtter oss. Jeg tror dette blir en veldig bra løsning. Nå krysser vi bare fingrene, ha litt is i magen og trekke pusten og håpe at dette blir en god løsning, sier

 ?? FOTO: TORREY ENOKSEN ?? Therese Iversen Kvinge ved Vita-handelspar­ken er svaert glad for at en ny eier har overtatt etter at morselskap­et i kosmetikkj­eden ble slått konkurs mandag.
FOTO: TORREY ENOKSEN Therese Iversen Kvinge ved Vita-handelspar­ken er svaert glad for at en ny eier har overtatt etter at morselskap­et i kosmetikkj­eden ble slått konkurs mandag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway