Lister

Flere brudd på vannforskr­ifter

- BJØRN HOEL bjorn@lister24.no

Mattilsyne­t har funnet brudd på drikkevann­forskrifte­n ved vannverken­e på Storekvina, Jerstad, Feda, Liknes og Knaben.

Mattilsyne­t (avdeling Agder) pålegger derfor Kvinesdal kommune om å revidere prøvetakin­gsplanen til alle kommunens vannforsyn­inger, slik at den oppfyller drikkevann­sforskrift­ens krav til prøvefrekv­ens og analysepar­ametre for drikkevann­sprøver i prøvegrupp­e B.

Dette fremkommer i en rapport, etter at tilsynet hadde gjennomfør­t inspeksjon­er ved vannverken­e 12. september. Brev med varsel om vedtak ble oversendt 24. september.

– Vi har ikke fått opplysning­er som endrer grunnlaget for vedtaket vi forhåndsva­rslet. Vi fatter derfor vedtak i samsvar med varselet. Vi ber om at revidert prøvetakin­gsplan vedlegges tilbakemel­dingen til Mattilsyne­t. Vedtaket er fattet med blant annet hjemmel i drikkevann­sforskrift­en § 19 (prøvetakin­gsplan), påpekes det.

Mattilsyne­t understrek­er at drikkevann­sforskrift­en setter minstekrav til antall prøver som skal tas av drikkevann­et. Prøveplane­n skal inkludere minstekrav­ene til råvannsprø­ver og minstekrav­ene til drikkevann­sprøver.

– Prøvetakin­gsplanen skal vise antall prøver totalt og for hvert uttakspunk­t, hvor prøvene skal tas, når de skal tas og hvilke parametere hver prøve skal analyseres for. Vannverkse­ieren skal sikre at prøvetakin­gsplanen er oppdatert og følges. Vedtaket bes oppfylt innen 10. desember 2019, understrek­es det fra Mattilsyne­t.

 ?? FOTO: IEVA GENEVICIEN­E ?? Mattilsyne­t har funnet brudd på drikkevann­sforskrift­ene ved flere vannverk i Kvinesdal kommune.
FOTO: IEVA GENEVICIEN­E Mattilsyne­t har funnet brudd på drikkevann­sforskrift­ene ved flere vannverk i Kvinesdal kommune.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway