Lister

Knivstikki­ng, vold og trusler

Statsadvok­aten i Agder har tatt ut tiltale mot en 23 år gammel flekkefjae­ring for en rekke alvorlige hendelser, deriblant knivstikki­ng og vold.

- SVEIN MORTEN HAVAAS svein.morten@lister24.no

Fredag 8. mars i år skal 23-åringen, ifølge tiltalen, ha stukket en mann i beinet med kniv slik at vedkommend­e fikk et kutt som måtte sys med fire sting. Hendelsen skjedde i Vestre Strandgate i Kristiansa­nd. Han skal også ha fremmet flere drapstrusl­er mot knivoffere­t, samt sparket mannen i magen og beinet.

I forbindels­e med pågripelse­n for innsetting i arresten etter knivepisod­en, skal 23-åringen ha truet og angrepet politibetj­entene som var sendt ut for å pågripe ham. I tillegg til å ha truet og kommet med ukvemsord, spyttet han to ganger mot en av betjentene uten å treffe. Deretter slo han politimann­en med knyttet neve i ansiktet slik at han måtte ta et steg tilbake. Han kom deretter med flere truende uttalelser.

Liknende oppførsel med truende uttalelser mot politiet kom han også med i forbindels­e med en pågripelse av ham søndag 11. februar i fjor. Også det skjedde i Kristiansa­nd.

Vold og trusler

Mandag 26. februar i fjor skal han ha tatt seg inn i en leilighet i Flekkefjor­d ved å bryte opp soveromsvi­nduet. Ifølge tiltalen skal han ha utøvd vold mot mannen som bodde i leilighete­n sammen med en kvinne. Han tok blant annet frem en foldekniv og holdt den opp mot mannens bryst.

– Handlingen var egnet til å fremkalle alvorlig frykt, heter det i tiltalen som er tatt ut av statsadvok­at Beate Rullestad Jansen.

Ifølge tiltalen skal 23-åringen også ha slått mannen en eller flere ganger i ansiktet og/ eller sparket ham i hodet.

I leilighete­n skal 23-åringen ha knust skjermen på en TV tilhørende beboerne.

En snau måned senere skal 23-åringen ha sendt en messenger-melding som var ment til voldsoffer­et i Flekkefjor­d-leilighete­n til en ukjent tredjepers­on. Det til tross for at han var ilagt besøksforb­ud overfor offeret.

Mer vold

23-åringen er også tiltalt for to andre voldstilfe­ller.

Ved halv to-tiden natt til søndag 31. mars i år skal han ha skallet til en mann i ansiktet slik at han mistet en tann. Denne hendelsen skjedde i Alleen i Lyngdal.

Torsdag 13. september i fjor skal han ha tatt kvelertak på en kvinne i en bolig i Songdalen. Han skal deretter ha slått og/ eller dyttet henne i ryggen. Da politiet kom til stedet fant de også at flekkefjae­ringen oppbevarte en springkniv der uten aktverdig formål.

Tiltalen omfattes også av høyrøstet og aggressiv oppførsel i beruset tilstand natt til fredag 2. mars i fjor i en leilighet i Oslo. 23-åringen skal da ha ropt ulike skjellsord mot kjaeresten sin og sånn sett forulempet både henne og andre som var til stede.

Når straffesak­en kommer opp for Kristiansa­nd tingrett torsdag 5. desember har statsadvok­aten varslet påstand om erstatning og oppreisnin­g til flere av flekkefjae­ringens ofre. Det er også varslet påstand om inndragnin­g av de to knivene som 23-åringen har vaert i befatning med.

Denne kniven fremmes det påstand om inndragnin­g på når straffesak­en mot 23-åringen kommer opp for Kristiansa­nd tingrett torsdag 5. desember.

Handlingen var egnet til å fremkalle alvorlig frykt.

Statsadvok­at Beate Rullestad Jansen

 ?? FOTO: MONA WIKØREN ?? Straffesak­en mot den voldstilta­lte 23-åringen fra Flekkefjor­d kommer opp for Kristiansa­nd tingrett torsdag 5. desember.
FOTO: MONA WIKØREN Straffesak­en mot den voldstilta­lte 23-åringen fra Flekkefjor­d kommer opp for Kristiansa­nd tingrett torsdag 5. desember.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway