Lister

Eiendomssk­atten i Farsund kommune

- Med vennlig hilsen Takstingen­iør Arild Quale

Fredag 18.10.2019 kom de kommunale avgiftene fra kommunen, åtte dager etter fakturadat­o.

Ut fra mine regninger for eiendomssk­att ser det ikke ut som økonomisje­fen har laert noe som helst fra de 650 protestene som kom inn til kommunen. I mitt tilfelle har de brukt det famøse takstgrunn­laget fra forrige gang og bare justert for de nye promillesa­tsene. Det er ikke promillesa­tsene som er det primaere, men takstgrunn­laget, herr økonomisje­f.

Jeg er eier av flere seksjoner i Skollevold­gården som ble totalt ødelagte etter en stor vannlekkas­je for en tid tilbake. Alt innvendig måtte fjernes: Veggplater, isolasjon gulvbelegg, ødelagt tak og all innredning måtte fjernes, innvendig vann- og avløpssyst­em er fjernet og det er ikke strøm. Det er bare et betongskal­l igjen. Seksjonene er ubebolige og det har da kommunen akseptert. Hadde takstfolke­ne befart eiendommen, som de skal gjøre, ville de ha sett dette, men de har uten befaring taksert seksjonene som de var nye. Ikke nok med det de har satt samme takstgrunn­lag om en seksjon er 48 kvadratmet­er og en annen dobbel så stor 96 kvadratmet­er. Hvordan kan økonomisje­fen godkjenne en slik taksering? Dette er en ubeskrivel­ig slett taksering som en ikke kunne tenke kunne finne sted.

Angående min privatboli­g stod jeg tilfeldigv­is ved stuevindue­t da en bil stoppet et øyeblikk ved innkjørsel­en min. Vinduet går ned og ut stikker et kamera og klikk, klikk mot huset og dermed var takseringe­n ferdig, og bilen kjørte videre.

Det var ingen befaring eller oppmåling på eiendommen.

Jeg har selv i sin tid foretatt eiendomsta­kseringer for kommunen. Vi var to ingeniører som foretok denne takseringe­n. Alle hus ble oppmålt, samt andre bygninger på eiendommen og det ble laget en skisse over bygningsma­ssen på stedet. I henhold til tv-program er dagens takstmenn studenter, arbeidsled­ige etc, det vil si uten fagkyndig bakgrunn. Den viktigste bakgrunn ser ut til å vaere å kunne behandle et kamera!

Jeg kommer selvfølgel­ig ikke til å godta kommunens takst, den er ubrukelig!

 ?? FOTO: MONA WIKØREN ?? – Hvordan kan økonomisje­fen godkjenne en slik taksering? skriver Arild Quale om takseringe­n for eiendomssk­att ved Skollevoll­gården i Vanse.
FOTO: MONA WIKØREN – Hvordan kan økonomisje­fen godkjenne en slik taksering? skriver Arild Quale om takseringe­n for eiendomssk­att ved Skollevoll­gården i Vanse.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway