Lister

Markerer Husflidens dag

Lørdag 26. oktober arrangerer Lista Husflidsla­g den årlige Husflidsda­gen på Vanseheim.

- SVEIN MORTEN HAVAAS svein.morten@lister24.no

– Husflidens dag er et arrangemen­t som både viser noen av aktivitete­ne i husflidsla­get, men også har med andre lokale utstillere som viser frem sine produkter knyttet til egen produksjon. Dette er et populaert arrangemen­t som hver høst samler mye folk, sier leder i Lista Husflidsla­g, Reinhard Lillebø.

– Lista er jo også fylkets største landbrukso­mråde, og her produseres et stort og variert utvalg av kortreiste matprodukt­er av ypperste kvalitet. Her blir det derfor anledning både til å smake og til å handle, legger han til.

I tillegg blir det alt det andre som tradisjone­lt hører med på en sånn dag, lover Lillebø: Kafe med servering av lapper, rømmegrøt, kaffe og saft. Det blir utlodning, med åresalg og trekning av gevinster på bok.

– Det blir en trivelig lørdag hvor mye folk samles - som det bruker å vaere. Kafeen er alltid et sosialt treffpunkt og det blir veldig trangt om plassen. Men folk møtes og trivselsfa­ktoren er alltid veldig høy, sier Lillebø.

Denne gang har husflidsla­get i tillegg til lagets egne medlemmer og deres produkter, også fått med et rekordstor­t antall utstillere som viser frem sine produkter.

– Selv om Vanseheim er et stort lokale, ligger vi denne gang helt på grensen til hvor mange vi kan ha med. Det er selvfølgel­ig hyggelig for husflidsla­get, men det er like viktig at vi kan få vist frem noe av det mangfoldet vi har lokalt, avslutter Reinhard Lillebø.

 ?? FOTO: VICTORIA BECKER MEBERG ?? Leder i Lista Husflidsla­g, Reinhard Lillebø, ser fram til Husflidens dag på Vanseheim førstkomme­nde lørdag. Her er han fotografer­t på fjorårets arrangemen­t.
FOTO: VICTORIA BECKER MEBERG Leder i Lista Husflidsla­g, Reinhard Lillebø, ser fram til Husflidens dag på Vanseheim førstkomme­nde lørdag. Her er han fotografer­t på fjorårets arrangemen­t.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway