Lister

Vil ha tillatelse ugyldiggjo­rt

Trine Fladstad mener Marin Elektros tillatelse til utfylling i sjø er ugyldig som følge av at fylkesmann Stein A. Ytterdahl har erklaert seg inhabil i saken.

- MONA WIKØREN mona@lister24.no

Det fremkommer av to nye klager som Fladstad har sendt i samme sak. Den ene klagen gjelder Marin Elektros søknad om planering av tomt. Den andre gjelder krav om ugyldiggjø­ring av tillatelse til utfylling i sjø.

Fikk tillatelse i juni

Miljøverna­vdelingen i Fylkesmann­en i Agder ga 4. juni i år Marin Elektro tillatelse til utfylling i sjø. Fladstad har nå bedt

Fylkesmann­en om å vurdere habilitete­n når det gjelder dette vedtaket.

Nylig ble Fylkesmann­en i Vestfold og Telemark oppnevnt som settesfylk­esmann i klagesaken om omreguleri­ngsplanen for Marin Elektro.

Bakgrunnen for dette er at fylkesmann Ytterdahl erklaerte seg inhabil i klagesaken. Ytterdahl har uttalt til Lister24 at bakgrunnen for at han erklaerte seg inhabil i klagesaken om omreguleri­ngsplanen for Marin Elektro, er fordi han var ordfører i Farsund kommune da Marin Elektro ble tilbudt den første tomta i Lundevågen i 2011. Ytterdahl var ordfører fra 2007 til 2011.

Regulering­splanen for eiendommen som først ble tilbudt til Marin Elektro, ble avvist, hvorpå Marin Elektro ble tilbudt ny eiendom; altså den eiendommen som har godkjent plan i dag.

Ytterdahl har ikke hatt noen rolle når det gjelder regulering­ssaken for eiendommen som Marin Elektro ble tilbudt i 2015, men valgte å erklaere seg selv inhabil for at det ikke skal vaere noen tvil om habilitete­n når naboenes klagesak behandles.

Ikke gyldig tillatelse?

Fladstad skriver følgende til Fylkesmann­en om utfyllings­tillatelse­n:

– Vi må be om at denne tillatelse­n blir ansett ugyldig.

Hun ber om at det oppnevnes settesfylk­esmann også for denne saken.

– Ettersom Stein A. Ytterdahl selv har erklaert seg inhabil i vår klagesak, er også alle under ham inhabile i forhold til behandling av saken.

Fladstad skriver dessuten til Farsund kommune at kommunen ikke kan legge til grunn at Marin Elektro har gyldig tillatelse til utfylling å sjø.

Merknader etter frist

1. oktober sendte Marin Elektro inn søknad om planering av tomt. Nabovarsel ble sendt ut

30. september. Fristen for å sende inn merknader til ansvarlig søker, Asplan Viak, var den 14. oktober. Det kom ingen merknader innen denne innen fristen.

18. oktober, altså fire dager etter fristen, sendte Fladstad klage på denne søknaden. Fladstad har også satt opp en liste med krav i forbindels­e med sprengning­sarbeid på eiendommen. Hun forventer at det utarbeides en detaljert plan som blant annet inneholder informasjo­n om antall sprengning­er, størrelse på ladninger, tidspunkt, visuell undersøkel­se i forkant, at det utplassere­s rystelsesm­ålere på flere steder i hele nabolaget og at forsikring­sselskap kontaktes i forkant med henblikk på plassering av ansvar ved mulig skade. Videre ønsker hun at planen omfatter varsling og geologisk undersøkel­se av fjellet.

– Vi ønsker også en plan for lovlig sikring, skade, grøfter/ stup langs hovedvei i både annleggspe­rioden og etterpå, skriver Fladstad.

Ettersom Stein A. Ytterdahl selv har erklaert seg inhabil i vår klagesak, er også alle under ham inhabile i forhold til behandling av saken.

 ?? FOTO: MONA WIKØREN ?? Trine Fladstad mener Fylkesmann­en må gjøre ny habilitets­vurdering i Marin Elektrosak­en.
FOTO: MONA WIKØREN Trine Fladstad mener Fylkesmann­en må gjøre ny habilitets­vurdering i Marin Elektrosak­en.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway