Lister

Nytt rødblått-parti

Tore Sanne Kvinen, bosatt på Sande i Farsund, er fylkeslede­r i det nystartede Industriog naeringspa­rtiet (INP).

- OLAV HOEL olav.hoel@lister24.no

Tore Sanne Kvinen er blitt fylkeslede­r for det nystartede Industri- og naeringspa­rtiet (INP).

– Vi i Industri- og naeringspa­rtiet er et rødblått parti som blir liggende i sentrum, uten at vi er så opptatt av blokker. Vi satser på å ta velgere fra først og fremst Høyre og Arbeiderpa­rtiet, men også litt fra Fremskritt­spartiet, sier Kvinen.

Partiet ble nylig startet av Owe Ingemann Waltherzøe, som ifølge Nettavisen til daglig jobber i Equinor som konserntil­litsvalgt for Safe, og som tidligere skal ha vaert medlem i Arbeiderpa­rtiet. Han sier til nettstedet at partiet blir stiftet som en konsekvens av at Arbeiderpa­rtiet går i en mørkere grønn retning, mens Høyre går i en blåere retning.

– Forsette som i dag

Partiets politikk består av tre hovedpunke­r. Det ene er olje- og gass-industrien, hvor partiet ønsker å legge til rette for fortsatt vekst og åpne for en aktiv letepoliti­kk.

– Denne naeringen sysselsett­er 330.000 mennesker inkludert leverandør­industrien. Vi vil fortsette slik som det er i dag, og vil ikke stoppe med en vare det er stor etterspørs­el etter. Olje- og gass, som produseres på norsk sokkel produseres på en langt mer miljøvennl­ig måte enn andre steder i verden. Da er det ikke riktig at vi slutter mens andre produserer mer, sier Kvinen.

Samtidig ønsker partiet også en faktabaser­t konsekvens­utredning av Lofoten, Vesterålen og Senja.

– Det kan vaere enorme ressurser der opp, så ergo kan det vaere lurt å undersøke naermere. Samtidig er det viktig at vi ikke ødelegger, sier Kvinen

I tillegg vil de jobbe for småog mellomstor­e bedrifter og for fiskerinae­ringen, kvoter og viderefore­dling.

– Med vår politikk tror vi at velgerne kommer. Vi har allerede fått en enorm oppslutnin­g på Facebook, hvor vi har vaert i godt og vel tre uker og fått 13.000 såkalte medlemmer som kunne tenke seg å stemme på oss. Det er helt enormt, sier Kvinen.

Oppstartsm­øte tirsdag

Ifølge Kvinen, som opprinneli­g kommer fra Vigeland, har de fylkeslede­re i hvert fylke, og de skal førstkomme­nde tirsdag samles til et oppstartsm­øte i Stavanger.

– Da skal vi vedta programmen­e og begynne å sette sammen fylkene. Om jeg kommer til å fortsette som fylkeslede­r videre, vil tiden vise, men jeg har allerede begynt å finne folk i de forskjelli­ge kommunene, uten at jeg ønsker å gå inn på noen navn ennå. Samtidig har jeg også begynt å tenke på folk til stortingsl­ista, hvor vi har som mål å få inn en representa­nt fra Agder på Stortinget i valget i 2021, sier Kvinen.

Kvinen, som har selv har bakgrunn fra oljeindust­rien, melder om en god interesse også lokalt.

– Det er bra interesse. Jeg tror det er mange som sitter på gjerdet mellom Arbeiderpa­rtiet og Høyre, og som er litt misfornøyd­e med de to partiene. Arbeiderpa­rtiet har jo blitt stadig mer grønne, og har åpnet for samarbeid med Rødt og Miljøparti­et de Grønne (MDG), som begge har satt sluttdato for Nordsjøen, for å få makt i 2021. Det tror jeg mange fra Arbeiderpa­rtiet har vondt for å svelge, sier Kvinen.

Olje- og gass som produseres på norsk sokkel produseres på en langt mer miljøvennl­ig måte enn andre steder i verden.

Tore Sanne Kvinen

 ??  ??
 ?? FOTO: OLAV HOEL ?? Tore Sanne Kvinen ønsker at oljeindust­rien skal fortsette som før, og viser til at den norske produksjon­en er mye mer miljøvennl­ig enn andre steder i verden.
FOTO: OLAV HOEL Tore Sanne Kvinen ønsker at oljeindust­rien skal fortsette som før, og viser til at den norske produksjon­en er mye mer miljøvennl­ig enn andre steder i verden.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway