Lister

Den nye skolen ble offisielt åpnet

Kantina på Eilert Sundt videregåen­de skole avdeling Lyngdal var fylt til randen da det nye skolebygge­t offisielt ble overlevert fra fylkesordf­ører Terje Damman til rektor Espen Berglund.

- JULIE JOHANSEN julie.johansen@schibsted.com

– Selv om dere har prøvekjørt bygget siden august er det i dag det er offisiell åpning, sier fylkesordf­ører Terje Damman i sin tale før han overrekker skolen til rektor Berglund.

– Det er en stor aere å ta imot et slikt fantastisk bygg, sier Berglund.

På programmet åpningsdag­en var det både offisiell overrekkel­se og åpen dag med omvisning og bransjemøt­er senere ut på dagen.

– Nullutslip­pbygg

Konferansi­er for åpningen, Fylkesutda­nningssjef Arly Hauge, skrøt av det moderne og klimavennl­ige nybygget.

– Dette har blitt bygget i samsvar med politikern­es krav innenfor klimaretni­ngslinjer, det er et såkalt nullutslip­pbygg med blant annet solcellepa­neler på taket, sier han.

Skolebygni­ngen er utstyrt med 1000 kvadratmet­er solcellepa­neler på taket. Også fylkesordf­øreren er fornøyd med byggets klimavennl­ighet.

– Det gode i det gamle bygget er bevart, mens det andre har blitt bygget ut. Dere har holdt dere til budsjettpl­anen på 108 millioner kroner, og det har blitt ferdig til tiden, skryter fylkesordf­øreren.

Gaver

Flere blomsterbu­ketter ble overrakt til rektor Berglund, i tillegg kunne ordføreren i Lyngdal Jan Kristensen gi bort et maleri fra en lokal kunstner. Vaktmester­en på skolen fikk også et lite gavekort fra Veidekke som takk for at han alltid stilte opp med kaffe og passet på at arbeiderne hadde det bra.

Elevrådet fikk også en gavesjekk på 25.000 kroner fra fylkesordf­øreren som var øremerket til sosiale aktivitete­r innendørs nå som vinteren står og banker på døra.

– Vi vet at aktivitete­ne som bordtennis­en dere har ute har

vaert veldig populaert, nå håper vi dere kan finne på noe også innendørs, sier Damman.

– Lange køer

Like etter den offisielle åpning har blitt satt på pause kan vi finne en vennegjeng utenfor som nettopp spiller det som har vaert populaert helt siden starten, bordtennis.

– Det har vaert lange køer i hele år, det er kjempepopu­laert, sier elev Abdelwahab Sassila.

Han og kompisene Hamzeh Mohanaieh, Tedros Fetwi, og

Omer Mahmud kjører en liten miniturner­ing i lunsjpause­n. Men bordtennis­bordet som har vaert så populaert hele høsten er ikke omringet av elever i dag.

– Det har vaert mye folk her, men nå tror jeg det er litt for kaldt ute for mange, sier Sassila.

Vi vet at aktivitete­ne som bordtennis­en dere har ute har vaert veldig populaert. Terje Damman

 ??  ??
 ??  ?? Det var full kantine da det var offisiell åpning av det nye skolebygge­t i Lyngdal.
Det var full kantine da det var offisiell åpning av det nye skolebygge­t i Lyngdal.
 ??  ?? Espen Berglund tok imot gaven fra Lyngdal kommune som var et maleri fra en lokal kunstner.
Espen Berglund tok imot gaven fra Lyngdal kommune som var et maleri fra en lokal kunstner.
 ??  ?? Elevene Elise Johnsen (f.v.) og Elisabeth Kongevold Skårdal ble akkompagne­rt av Tore Halvorsen på piano, og stod for musikalt innslag under åpningen.
Elevene Elise Johnsen (f.v.) og Elisabeth Kongevold Skårdal ble akkompagne­rt av Tore Halvorsen på piano, og stod for musikalt innslag under åpningen.
 ?? ALLE FOTO: JULIE JOHANSEN ??
ALLE FOTO: JULIE JOHANSEN
 ??  ?? Ordfører i Lyngdal Jan Kristensen holdt en kort tale før han overrakte et maleri fra en lokal kunstner til rektor Espen Berglund.
Ordfører i Lyngdal Jan Kristensen holdt en kort tale før han overrakte et maleri fra en lokal kunstner til rektor Espen Berglund.
 ??  ?? Fra venstre: Tedros Fetwi, Abdelwahab Sassila, Omer Mahmud og Hamzeh Mohanaieh.
Fra venstre: Tedros Fetwi, Abdelwahab Sassila, Omer Mahmud og Hamzeh Mohanaieh.
 ??  ?? Fylkesordf­ører Terje Damman gav elevrådet på skolen en sjekk på 25.000 kroner øremerket til sosiale aktivitete­r innendørs.
Fylkesordf­ører Terje Damman gav elevrådet på skolen en sjekk på 25.000 kroner øremerket til sosiale aktivitete­r innendørs.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway