Lister

Positiv til friluftspl­an

Vindkraftu­tbygger er positiv til å få på plass en konkret plan for friluftsli­v ved Buheii vindkraftv­erk.

-

For noen uker siden etterlyste NVE, ved seniorrådg­iver Anne Johanne Kråkenes, flere opplysning­er om tiltak i forbindels­e med utbygginge­n av Buheii Vindkraftv­erk, blant annet i forhold til iskast. I tillegg ønsket Kråkenes naermere beskjed om hensynet til friluftsli­v.

– Jeg trodde disse var oversendt dere, men vi registrere­r nå at det har skjedd en glipp. Beklager, innleder prosjektle­der for Buheii Vindkraft, Gudmund Sydness, i et svarbrev.

Falkefjell­støl

Han fremholder at når det gjelder friluftsli­v i tilknytnin­g til Buheii vindkraft er det avtalt flere tiltak med Kvinesdal og Sirdal kommuner.

– Dette inkluderer bistand til en opprustnin­g av Falkefjell­støl, omlegging og tilpasning­er av skiløyper og i en viss grad turstier, samt vedlikehol­d av løsningene. I tillegg er turbinen naermest Falkefjell­støl tatt ut av planene, noe som reduserer virkning av vindkraftv­erket for Falkefjell­støl, fortsetter Sydness.

Varsle fare med lys

Kvinesdal kommune skriver i sin høringsutt­alelse at de ønsker at det varsles med lys i tillegg til skilt, i perioder med fare for ising.

– Buheii vindkraftv­erk er positive til å gjennomfør­e et slikt tiltak, og vil begynne arbeidet med å se på hvordan dette kan gjennomfør­es teknisk, påpeker Sydness.

Kvinesdal kommune skal tidligere ha gitt tillatelse til bygging av en skogsbilve­g nord for Buheii vindkraftv­erk.

– Denne vegen vil bli en naturlig veg for gående til Falkefjell­støl fra Risnes-siden. I dag går det en sti i samme område, sier prosjektle­deren.

 ?? FOTO: MULTICONSU­LT ?? Visualiser­ing av vindmøller på Buheii, sett fra Reinshomme­n hyttegrend på Knaben på en overskyet dag.
FOTO: MULTICONSU­LT Visualiser­ing av vindmøller på Buheii, sett fra Reinshomme­n hyttegrend på Knaben på en overskyet dag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway