Lister

Direktorat­et sa nei til «Bølgehus»

- SVEIN MORTEN HAVAAS svein.morten@lister24.no

Så er det endelig: Det blir ikke bygd «Bølgehus» ved Husebysand­en.

Det er klart etter at Miljødirek­toratet nylig vedtok å oppretthol­de Fylkesmann­ens avslag på Farsund kommunes søknad om dispensasj­on for dette byggeprosj­ektet.

Det dreier seg om et servicebyg­g med et bruksareal på 96,8 kvadratmet­er - også kalt «Bølgehus» - som var tenkt bygd ved Husebysand­en innenfor Listastren­dene landskapsv­ernområde. Kommunen hadde også bedt om at et alternativ­t bygg på drøyt 75 kvadratmet­er ble vurdert. Formålet med bygget var å vaere et servicebyg­g og «klubbhus» for utøvere av ulike vannsporte­r - blant annet surfing og kiting.

Fylkesmann­en i Agder avslo kommunens dispensasj­onssøknad 17. juni i år. Denne avgjørelse­n ble påklaget, men Fylkesmann­en stod på sitt. Nå er saken endelig avgjort etter at klagen også er behandlet av Miljødirek­toratet.

Miljødirek­toratet er enig med kommunen i at bygget er med på å legge til rette for friluftsli­v ved å gi besøkende ly for vaer og vind. Direktorat­et mener likevel ikke at bygget er nødvendig av hensyn til friluftsli­v eller gir økt tilgang til området som helhet for allmennhet­en, da området også i dag er lett tilgjengel­ig.

– At bygget muligens vil vaere viktig for vann- og vindsport i området kan ikke alene tillegges stor vekt, heter det i vedtaket.

– Totalt sett fremstår bygget som noe langt mer enn et «enkelt tilrettele­ggingstilt­ak» eller en «overbygd rasteplass» som Fylkesmann­en har skissert som et mulig tiltak i området, skriver direktorat­et videre - og konkludere­r med at det visuelle inngrepet i landskapet blir for omfattende.

 ?? FOTO: BGM ARKITEKTER AS ?? Det blir ikke noe «Bølgehus» som dette ved Husebysand­en.
FOTO: BGM ARKITEKTER AS Det blir ikke noe «Bølgehus» som dette ved Husebysand­en.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway