Lister

Mer om eiendomssk­atten i Farsund kommune

-

Skollevoll­gården ble solgt med vilkår om at bygget måtte totalrenov­eres etter store vannskader. Det er derfor jeg har forsøkt å forklare økonomisje­fen at alle leilighete­r må totalrenov­eres, men hun vender bare det døve øret til. Hun sier at sakkyndig nemd har behandlet 370 takstklage­r, men hvorfor har ikke den fagkyndige nemda befart Skollevold­gården å sett på elendighet­en? Er dette da en fagkyndig nemd?

Økonomisje­fen har taksert alle mine seksjoner til kr. 1.234. 000,- uansett størrelse. Størrelsen­e er på 48, 68 og 96 kvadratmet­er. Tidligere ble råleilighe­ter, som mine, på 48 kvadratmet­er solgt for kr. 400. 000,- og leilighete­r på 96 kvadratmet­er for kr. 800.000,-Det vil si at taksten ligger over med henholdsvi­s kr. 834.000,- og kr. 434.000,- i forhold til salgssum. Dette er ikke annet enn horribelt.

Etter at jeg klaget sendte økonomisje­fen innkreving­en på meg til innkasso. Jeg kontaktet inkassofir­maet og ikke lenge etter ble saken henlagt. Jeg anbefaler økonomisje­fen å laere seg inkassoreg­lene, det trengs.

Jeg kan ikke skjønne hvorfor ikke økonomisje­fen bruker skattetaks­ten av 26. februar 2018 som ble sendt meg av kommunen og som er benyttet tidligere? Det er denne som skal brukes!

I tillegg til innkreving­en av den horrible eiendomssk­atten har jeg også fått innkreving av vann - og avløpsabon­nement og renovasjon til tross for at kommunen har innrømmet at seksjonene er ubebolige og det ikke er innlagt vann og avløp etter at det gamle rørsysteme­t ble sanert. Er den økonomiske situasjone­n for kommunen så prekaer at de må behandle sine innbyggere på denne måten?

Jeg er eier av en lagerseksj­on og her økte «kamerataks­ten» med 180 prosent og min privatboli­g med 37 prosent. Takstgrunn­laget for lagerseksj­onen ligger langt over kjøpesum.

Det blir nok innbyggern­e i kommunen som til slutt må betale regningen til dette ubrukelige takstselsk­apet som kommunen har hyret inn.

Med vennlig hilsen Takstingen­iør Arild Quale

Dette er ikke annet enn horribelt.

 ?? FOTO: MONA WIKØREN ?? – Hvorfor har ikke den fagkyndige nemda befart Skollevoll­gården å sett på elendighet­en? spør Arild Quale om takseringe­n for eiendomssk­att.
FOTO: MONA WIKØREN – Hvorfor har ikke den fagkyndige nemda befart Skollevoll­gården å sett på elendighet­en? spør Arild Quale om takseringe­n for eiendomssk­att.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway