Lister

Høstkonser­t på Loshavn bedehus

- SVEIN MORTEN HAVAAS svein.morten@lister24.no

Nordsjøfes­tivalen inviterer førstkomme­nde lørdag til høstkonser­t på Loshavn bedehus.

– Torhild Larsen Nygård fra Feda deltok på bedehuskon­serten under Nordsjøfes­tivalen i 2018 og forelsket seg helt i den intime atmosfaere­n som bedehuset gav konserten. Siden denne gang har hun ønsket å komme tilbake å gjøre en konsert i bedehuset, sier daglig leder for Nordsjøfes­tivalen, Ann Helen Erichsen.

Fdabuen har med seg Carl Petter Opsahl på klarinett og Ådne Svalastog på trøorgel.

Konserten er kalt «Lengt», og er en del av Nordsjøfes­tivalens konsertser­ie, «FOLK på Backes».

– Denne ene gangen flytter vi konserten til Loshavn etter artistenes ønske, sier Erichsen.

Lengsel hører menneskeli­vet til. Vi kan lengte etter kjaerlighe­t, etter folk som har stått oss naer eller etter å komme hjem og å høre til. På denne konserten ute i havgapet vil lengselen få et folkemusik­alsk uttrykk.

Torhild Larsen Nygård er en allsidig sanger med folkemusik­k som sitt spesialfel­t etter masterstud­ium i Rauland. Hun kommer fra Feda og synger i Kilden Vokalensem­ble i Kristiansa­nd. I 2018 var hun og Ådne Svalastog blant artistene på Nordsjøfes­tivalen.

Carl Petter Opsahl er aeresborge­r av New Orleans og er kjent fra Caledonien Jazzband. Men han har også tradisjons­musikk fra Gudbrandsd­alen på innsiden og var med å starte Chateau Neuf Spelemanns­lag i 1992. De senere år er han også tilknyttet Ole Bull akademiet på Voss. Han har flere utgivelser bak seg, blant annet #23 sammen med Jo Asgeir Lie som kom ut i juni 2019.

Ådne Svalastog er utdannet kantor ved Norges Musikkhøgs­kole. Etter mange år som kantor i Oslo, er han nå ansatt i Kvinesdal. Han er kjent for samspill med en lang rekke ulike musikere og sangere, blant annet Sigmund Groven, Henning Kraggerud og Sondre Bratland. Han lager gjerne sine egne arrangemen­ter og trakterer både klaver, trøorgel og pipeorgel.

I sommer hadde de tre konsert i Feda kirke under Utvandrerf­estivalen i Kvinesdal.

– En konsert på Loshavn bedehus er unik – så bli med inn i varmen og del denne lørdags ettermidda­gen sammen med oss, oppfordrer Ann Helen Erichsen.

 ?? FOTO: PRESSEBILD­E ?? Vokalist Torhild Larsen Nygård fra Feda holder konsert på Loshavn bedehus sammen med Carl Petter Opsahl (klarinett) og Ådne Svalastog (trøorgel) lørdag 2. november.
FOTO: PRESSEBILD­E Vokalist Torhild Larsen Nygård fra Feda holder konsert på Loshavn bedehus sammen med Carl Petter Opsahl (klarinett) og Ådne Svalastog (trøorgel) lørdag 2. november.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway