Lister

Ønsker fortau og gatelys

- OLAV HOEL olav.hoel@lister24.no

Attførings­bedriften Q43 på Kvavik i Lyngdal vil ha fortau og gatelys fra fylkesveie­n og inn til bedriften.

– Q43 går med jevne mellomrom gjennom planer for unngå uønskede hendelser. Noe av det vi finner mest kritisk situasjone­n for gående og syklende fra fv 43 og inn til bedriften, skriver daglig leder Unni Skofteland og HMS ansvarlig Leif Svendsen i er brev til kommunen.

For å komme til til bedriften fra bussholdep­lassen langs fylkesvei 43 må man krysse gangfeltet over fylkesveie­n som ender på venstre side av Industrive­ien. Denne må så krysses for å bruke fortau som går langs Fibofabrik­ken og frem til kryssing av Nye Monoddveie­n.

– Herfra er det ikke fortau og ofte står det trailere parkert i siden på Industrive­ien i påvente av lasting eller lossing, se vedlagte bilder. Dette fører til at våre arbeidstak­ere må gå midt i veien for å passere, med trafikk som kan komme både forfra og bakfra. Langs Industrive­ien, fra krysset ved Travveien, er det malt opp en stripe på høyre side som indikerer at man kan gå der, skriver Skofteland og Svendsen.

De viser til at området er et industriom­råde med mye tungtrafik­k.

– Det er en utfordring for våre arbeidstak­ere som må gå eller sykle hele året langs denne veien som mangler fortau på store deler av veien, og heller ikke har gatelys. Vi håper derfor at det er mulig å finne en løsning for å få på plass fortau og gatelys, slik at veien blir så sikker som mulig, også for myke trafikante­r, skriver de videre.

I et foreløpig svar fra slutten av forrige uke skriver ordfører Jan Kristensen at de kan forvente et svar i løpet av noen uker.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway