Lister

Superveter­an gir seg etter 40 år

Det er en tid for alt. Også for Bjørn Vegge (58).

- TOM ARILD STØLE tom.arild@lister24.no

– Det har ikke vaert noen lett avgjørelse å ta, og jeg har tenkt på dette i to år. Men nå er det slutt, sier 58-åringen.

Siste arbeidsdag

Torsdag kunne Mx-sport Lyngdal meddele på Facebook at Bjørn Vegge hadde sin aller siste dag i sportsbuti­kken i Handelspar­ken.

«En bedre mann, sjef, venn og person skal du lete lenge etter. Alltid i godt humør med en spøk på lur», kunne man blant annet lese.

– Jeg har vel drevet sportsbuti­kk for meg selv i 32 år. Før det var jeg i flere år i sportsavde­lingen på handelslag­et. Så uten at jeg har regnet på det, så har jeg vel jobbet i bransjen i rundt 40 år, forteller 58-åringen.

Selv om det var hans siste dag på jobb, var det Vegge som tok telefonen da Lister24 ringte butikken torsdag kveld, rett før stengetid. Selv om det var siste dag på jobb, var det ikke snakk om at det skulle vaere noen halv dag.

– Det er jo veldig rart at det er siste dagen. Men jeg vet ikke om det har gått helt opp for meg ennå. Det kommer sikkert etter hvert, smiler han.

Smultring

Han innrømmer at han begynner å komme i «slutten av puberten», som han sier, og at om han skulle finne på å gjøre noe annet i livet enn å drive sportsbuti­kk, var det på høy tid å gjøre det nå.

– Så nå har jeg startet opp selskapet Smultringe­n Lyngdal AS, og kjøpt en smultringv­ogn som jeg skal drive sammen med min sønn. Den står utenfor senteret her, så nå skal jeg fete opp kundene, og sende dem inn til MXSport, så de kan få kjøpt seg noe treningsut­styr der, humrer 58-åringen, som blir erstattet av Camilla Foss, som har tatt over som butikksjef.

– Hvordan har det vaert på jobb, på din siste dag?

– Dagen har vaert som dager flest, bortsett fra at Camilla (den nye butikksjef­en, red. anm.) har fetet meg opp med kake og smågodt. Utover det har jeg ikke følt på noe spesielt, men det skyldes nok at jeg har brukt utrolig lang tid før jeg har landet på denne avgjørelse­n, sier Vegge.

Krevende

Han medgir at det er langt mer krevende å drive sportsbuti­kk nå enn før. Saerlig har han opplevd konkurrans­en mot netthandel­en som ekstra tøff. Likevel har han tro på at det å drive en lokal sportsbuti­kk vil vaere liv laga også i fremtiden.

– Service og varekunnsk­ap er viktig, og ikke noe man uten videre får når man sitter ved tastaturet og bestiller ting. Jeg vil påstå at et smil og litt glimt i øyet fortsatt vil vaere viktig, og at det fortsatt er mange kunder som liker å kunne prate med folk når de skal handle, sier Vegge.

Det han kommer til å savne mest fra det å drive sportsbuti­kk er kundene, arbeidskol­legene og all latteren og morsomhete­ne som har fulgt med.

– Men gjennom smultringv­ogna vil jeg jo kun vaere et lite steinkast unna, så jeg kommer nok til å stikke innom sportsbuti­kken på besøk, ler han, som bare Bjørn Vegge kan le.

Det har ikke vaert noen lett avgjørelse å ta, og jeg har tenkt på dette i to år.

Bjørn Vegge

 ??  ??
 ?? FOTO: TORREY ENOKSEN ?? Bjørn Vegge (58) hadde torsdag sin siste dag på Mx-sport Lyngdal, etter nesten 40 år i sportsbuti­kk-bransjen.
FOTO: TORREY ENOKSEN Bjørn Vegge (58) hadde torsdag sin siste dag på Mx-sport Lyngdal, etter nesten 40 år i sportsbuti­kk-bransjen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway