Lister

Grøvan beskyldes for politisk spill

Rådgiveren til tidligere Krfleder Knut Arild Hareide beskylder Hans Fredrik Grøvan fra Lyngdal for å ha bedrevet politisk spill overfor partiets grasrot.

- SVEIN MORTEN HAVAAS svein.morten@lister24.no

Beskyldnin­gene fremkommer i den tidligere rådgiveren Emil André Erstads bok «Hareides fall» som beskriver prosessen i Kristelig Folkeparti som kulminerte i skjebneval­get på det ekstraordi­naere landsmøtet for ett år siden.

Partiets davaerende to nestledere Kjell Ingolf Ropstad og Olaug Bollestad beskyldes i boken for å ha drevet et politisk spill ved å opptre utad som om de ikke hadde kjennskap til at Hareide ville gå av om han tapte. I boken beskyldes stortingsr­epresentan­t og partiets parlamenta­riske leder, lyngdølen Grøvan, for det samme.

– Det var et spill for galleriet, sier Erstad til Vårt Land.

Han mener Grøvans gule kampanje sikret blå seier i fjor høst. Så sent som onsdagen før det ekstraordi­naere landsmøtet sa Grøvan til pressen at han «la til grunn» at Hareide ville fortsette som leder, uansett resultat. Men ifølge Erstads bok visste han noe annet. Han forteller blant annet om et møte mellom Grøvan og Hareide to uker i forveien der dette var tema.

Grøvan ble som kjent en tydelig talsmann for å forbli i opposisjon - det såkalte «gule alternativ­et». Mange av de gule delegatene fikk en vipperolle i skjebneval­get.

Bokforfatt­eren Erstad mener Grøvans handlinger var avgjørende for utfallet i det ekstraordi­naere landsmøtet.

Hans Fredrik Grøvan vil, ifølge Vårt Land, ikke snakke om Hareides bok. Han sier til avisen at han har lest den, men at han ikke vil uttale seg om innholdet.

 ?? FOTO: CECILIE NILSEN ?? Hans Fredrik Grøvan beskyldes for å ha bedrevet politisk spill overfor grasrota i KRF foran skjebneval­get for ett år siden i Hareide-rådgiveren­s bok. Stortingsr­epresentan­ten fra Lyngdal vil ikke kommentere innholdet i boken.
FOTO: CECILIE NILSEN Hans Fredrik Grøvan beskyldes for å ha bedrevet politisk spill overfor grasrota i KRF foran skjebneval­get for ett år siden i Hareide-rådgiveren­s bok. Stortingsr­epresentan­ten fra Lyngdal vil ikke kommentere innholdet i boken.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway