Lister

Ny cupfinalef­est for Tripic

Seks år etter at han ble norgesmest­er med Molde er Zlatko Tripic klar for ny cupfinalef­est på Ullevaal stadion.

- KARL BIRGER SAELØR kb.salor@gmail.com

Foran øynene på over 15.000 tilskuere hjemme på Sr-bank Arena vant Viking enkelt 3-0 over Ranheim i semifinale­n onsdag kveld.

Banens gigant

Zlatko Tripic var banens gigant i 1. omgang og sterkt involvert i begge Viking-målene, som kom etter 8 og 37 minutter ved Kristian Thorstvedt og Ylldren Ibrahimaj.

Tripic kom på det ene raidet etter det andre. Med sin oppofrende spillestil er kapteinen en meget populaer spiller i oljebyen.

- Dette er vår store sjanse til å komme til cupfinalen og vinne et trofé. Jeg sto over i helgen, men idag er jeg veldig klar, sa 26-åringen fra Lyngdal til NRK2 rett før kampstart.

2–0 ved pause

Tripic ble også intervjuet i pausen:

- Vi spiller god fotball og burde ledet mer enn 2-0. Nå skal vi gå hardt ut i 2. omgang. Vi vil satse alt på å drepe kampen med en tredje scoring, sa Tripic.

Og mål nummer tre kom allerede etter 51 minutter da en Ranheim-forsvarer var sist på ballen etter en luftduell med to av hjemmelage­ts spillere. Da hadde egentlig både Viking og Tripic gjort sitt.

Beste spiller

Kapteinen ble klappet av banen 20 minutter ut i 2. omgang. Kampen ebbet ut med 3-0, og helt fortjent ble Zlatko Tripic kåret til Vikings beste spiller.

Etter kampen løp Viking-spillerne

aeresrunde og mottok publikums hyllest sammen med trener Bjarne Berntsen.

Dagen derpå er lyngdølen full av lovord om klubben han nå er kaptein for.

– Å gå til Viking er det beste valget jeg har tatt i karrieren, sier han til Faedreland­svennen.

Han fremhever det mentale som Vikings viktigste force.

Tripic, som kom fra mindre vellykkede utenlandso­pphold i tyske Greuther Fürth og moldovske Sheriff Tiraspol, har ikke lagt utenlandsd­rømmen på hylla.

– Jeg har lyst til å prøve meg ute igjen om jeg er god nok til det. Samtidig er det er en grunn til at jeg skrev ny kontrakt med Viking, og jeg spiller gjerne her i mange år. Jeg har ikke lyst til å spille for andre klubber i Norge, sier Viking-kapteinen til Faedreland­svennen.

Han gleder seg til å lede laget ut på Ullevaal. Han har vaert på cupfinalen en gang før med Molde uten å spille.

– Denne gangen blir det annerledes, sier Tripic.

Torsdag kveld ble det klart at Haugesund blir Vikings motstander i cupfinalen søndag 8. desember. Haugesund var klart best i den andre semifinale­n og vant komfortabe­lt 3-0 over Odd i Skien.

Å gå til Viking er det beste valget jeg har tatt i karrieren.

Zlatko Tripic

 ?? FOTO: CARINA JOHANSEN / NTB SCANPIX ?? Zlatko Tripic ble kårets til Vikings beste spiller da laget spilte seg til cupfinalen med seier onsdag kveld mot Ranheim.
FOTO: CARINA JOHANSEN / NTB SCANPIX Zlatko Tripic ble kårets til Vikings beste spiller da laget spilte seg til cupfinalen med seier onsdag kveld mot Ranheim.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway