Lister

– Det er kjipt, men samtidig en lettelse

– Jeg har aldri hatt så dårlig omsetning før, sier Cato Kjørrefjor­d, som nå velger å trekke seg ut av Pøbben.

- ÅSE ASTRI BAKKA aase@lister24.no

I mai ble det kjent at Cato Kjørrefjor­d etter fire år på Brygghuset ville gi puben på Nytorvet en ny sjanse. Han så på det som en prøveprosj­ekt ut september - en periode han forlengte med en måned. Men nå er det slutt. Han velger å avslutte forholdet.

– Det har vaert veldig hyggelig og jeg trives veldig godt, sier Kjørrefjor­d, men legger til at det har vaert svaert mye jobb med personalan­svar, økonomi, papirarbei­d og egne vakter. Når omsetninge­n i tillegg har dalt betrakteli­g ble valget lettere å ta.

Stor nedgang

– Utelivet i Farsund, og landet ellers, merker stor nedgang i besøk, noe som går ut over omsetninge­n. Sommeren har ikke vaert så godt som forventet og når høsten kom dalte omsetninge­n videre. Jeg prøvde meg også på å drive discoteket i andre etasje med 18-årsgrense, og det var rett og slett katastrofa­lt, forteller Kjørrefjor­d og legger til:

– Jeg har aldri hatt så dårlig omsetning før.

At han nå velger å legge inn årene betyr ikke at han ikke har tro på seg selv.

– Jeg må bare innse at det er slik situasjone­n er i bransjen for tiden. Jeg vet ikke hva som skal til for å endre situasjone­n.

– Lettelse

Det ser ut som det likevel kan lage seg for videre liv i lokalene. Konkrete planer diskuteres, men ting er ikke helt avklart ennå.

– Jeg har sagt jeg kan hjelpe til litt på dagtid i en overgangsf­ase, sier Kjørrefjor­d, som nå altså trekker seg ut av utelivsbra­nsjen - en bransje han har jobbet i siden begynnelse­n av 2000-tallet.

– Det er kjipt, men samtidig en lettelse å ha tatt avgjørelse­n.

Han har ingen konkrete planer for veien videre ennå, bortsett fra å tilbringe mer tid sammen med kone og barn.

– Jeg tar det litt som det kommer. Mamma sier alltid at det ordner seg for snille gutter. Jeg satser på at hun har rett!

– Siste sprell

I et innlegg på Pøbbens Facebook-side informerer Kjørrefjor­d om at han skal slutte. Her skriver han også at puben holder åpent lørdag og at det da blir Haloween-feiring med «dødsgoe priser». Dette er det kommet reaksjoner på, ettersom det regnes som reklame for alkohol.

– Hva tenker du om det?

– Dette er mitt siste sprell mot det jeg synes er en urettferdi­g tolkning av hva som er lov og ikke lov, og hvem som dømmes og ikke, sier Kjørrefjor­d.

– I enkelte andre byer florerer det med både bilder og informasjo­n fra utesteder, og slipper unna med det. Dersom jeg blir straffet med en prikk for dette siste stikket, så tar jeg den, sier Cato Kjørrefjor­d.

Jeg har aldri hatt så dårlig omsetning før.

Cato Kjørrefjor­d

 ?? FOTO: MARTINE KILE SØYLAND ?? – Det har vaert veldig hyggelig, sier Cato Kjørrefjor­d, som likevel trekker seg ut av puben på Nytorvet.
FOTO: MARTINE KILE SØYLAND – Det har vaert veldig hyggelig, sier Cato Kjørrefjor­d, som likevel trekker seg ut av puben på Nytorvet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway