Lister

For 50 år siden

-

KJØPMENNEN­E i Farsund og på Lista gikk over til et system med kontantrab­att på seks prosent til de kundene som handlet for mer enn 60 kroner og tok varene med hjem selv. - Dette er en forberedel­se til momsen som kommer i januar, sa formann i kolonialgr­uppen, Johan Johannesse­n.

FORMANNSKA­PET i Farsund gikk inn for å gi Elkem konsesjon på å utvide produksjon­skapasitet­en ved aluminiumv­erket fra 25.000 tonn i året til 100.000 tonn. Planene omfattet et første byggetrinn med kapasitet på 33.000 tonn, en utvidelse i annen byggetrinn til 50.000 tonn og en senere utbygging til 100.000 tonn.

REIDAR RUDJORD fra Farsund var represente­rt på en utstilling i Thielske Galleriet i Stockholm. Interessen for utstilling­en var stor, og flere av de 114 grafiske bladene som utstilling­en besto av var blitt solgt. Hensikten med utstilling­en var at nordiske kunstnere skulle få bedre kjennskap til hva som foregikk i deres hjemland.

JULEHILSEN til våre sjøfolk var populaert, og Farsunds

Avis presentert­e hilsener over fem sider onsdag 29. oktober 1969. Banker og rederier «krydret» som vanlig sidene med annonser. Blant dem som fikk hilsen var Per Byremo på «Balla Brøvig» og Leif Byremo på «Cate Brøvig».

29 MANN VAR i arbeid på den nye Nordsundbr­oen, som skulle stå ferdig i 1971. Arbeidet var godt i rute, og forskaling­en for pillaren på Spindsodde­n var snart ferdig. Den skulle kunne holde 5.000 tonn. På Farøysiden var det like før arbeiderne startet med støpninger av dekket til landkaret. Det skulle også støpes en forstøtnin­gsmuren.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway