Lister

Ber rådmannen sette Marin Elektro-salget på vent

Nabo til Marin Elektro-tomta, Trine Fladstad, ber Farsund kommune også sette tomtesalge­t på vent samt se på prissettin­gen på nytt.

-

Det fremgår av et e-brev hun har sendt i kjølvannet av klagen på regulering­splanen for området, som nå er til behandling hos Fylkesmann­en i Vestfold og Telemark som settefylke­smann. Klagen er gitt oppsettend­e virkning

Trine Fladstad mener Farsund kommune må sette Marin Elektrosal­get på vent og revurdere salgsprise­n.

og det er nå stillstand på tomta.

– Salg på vent

– I den anledning forutsette­r jeg at den administra­tive ledelsen snarest også setter salget av den 16,5 mål store tomten på vent, skriver Fladstad, og viser til kjøpekontr­akten fra februar 2018 der det tas forbehold om at området blir godkjent omregulert til formålet.

– Dette er i dag fortsatt usikkert, slår hun fast, og fortsetter:

– Vi kan derfor vanskelig se at vilkårene for kjøp på nevnte betingelse­r er oppfylt nå, og at gjennomfør­ingen av salget innen 1. november skissert i formannska­pets vedtak om forlengels­e av frist for kjøp av 20. juni 2019 - ikke lar seg juridisk forsvare i henhold til avtalens ordlyd og de usikkerhet­smomneter som foreligger.

Salgssumme­n

Uavhengig av klagen på regulering­splanen ber hun også rådmannen vurdere den avtalte salgssumme­n på 200 kroner per kvadratmet­er i henhold til kontrakten som Marin Elektro skal betale.

Hun viser til at verdivurde­ringen ble utført for snart fire år siden - 16. november 2015 - av Naeringsme­gleren Saedberg og Hodne, ved megler Jens Helge Hodne.

– Sammenlign­et med andre tomtesalg til naeringsdr­ivende, fremstår denne prisen som svaert lav på tross av at deler av strandtomt­en er såkalt «råtomt», skriver Fladstad.

Esa-sak

Klageren minner kommunen på at den samme megleren ble benyttet i anledning prisfastse­ttelse av eiendommer som inngikk i Farsund Vekst AS, og som nå er til behandling i ESA som mulig ulovlig statsstøtt­e.

– Det ville vaere beklagelig om den samme situasjone­n skulle oppstå i kjølvannet av Marin Elektro-overdragel­sen hvor ordføreren med flere er vel kjent med at en internasjo­nal aktør er tungt involvert i eiendomsse­lskapet, skriver Trine Fladstad, som ber om en snarlig tilbakemel­ding på de to forholdene med rådmannens refleksjon rundt temaene og hvordan spørsmålen­e fremover blir håndtert.

 ?? FOTO: MONA WIKØREN ?? Også salget av Marin Elektro-tomta bør settes på vent, ifølge nabo Trine Fladstad. Også prissettin­gen bør revurderes, mener hun.
FOTO: MONA WIKØREN Også salget av Marin Elektro-tomta bør settes på vent, ifølge nabo Trine Fladstad. Også prissettin­gen bør revurderes, mener hun.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway