Lister

Solgte bra i oktober

Oktober-tallene fra Opplysning­srådet for veitrafikk­en (OFV) viser at Toyota og Volkswagen fortsatt er de mest populaere merkene i Lister-regionen.

- OLAV HOEL olav.hoel@lister24.no

Bilsalget i Lister-regionen var brukbart i oktober. Daglig leder hos Kjell Ore AS i Vanse, Øyvind Ore, er blant dem som er fornøyd.

– Vi er fornøyd med leveringen vi hadde i oktober, men det er kanskje litt roligere nå på høsten enn i fjor, så det svinger litt. Hvorfor det er slik har jeg ikke noe svar på, men vi håper det tar seg opp igjen, sier daglig leder Øyvind Ore hos bilforretn­ingen Kjell Ore i Vanse.

Toyota, som selges både ved Kjell Ore i Vanse og i Flekkefjor­d, har til nå i år hatt en økning i nybilsalge­t på 35,8 prosent, ifølge tall fra OFV. Det er de naturlig nok fornøyde med.

– Det betyr også at vi nok kommer til å levere langt bedre dette året enn hva vi gjorde i fjor, sier Ore.

– Mange hybrid-modeller

Økningen kommer på tross av at Toyota fremdeles ikke har en ren el-bil, noe Ore ikke regner med at de har på plass før i 2021.

– Vi har derimot mange hybrid-modeller som har truffet greit i markedet. Her har vi også fått inn mange nye modeller, blant annet nye Rav4 , Camry og Corolla . Dette skyldes nok litt at det er biler som er bra og rimelige å kjøre, samtidig som man ikke er like avhengige av blant annet lade-kabler, sier Ore.

– Hva tror du er årsaken til at Toyota jevnt over gjør det såpass bra på disse statistikk­ene?

– Det skyldes effektive motorer som slår godt ut på avgiftssys­temet. Man får mye bil for pengene, samtidig som det er lite feil og veldig bra kvalitet på hybridene, sier Ore.

Ifølge Ore forventer de å holde seg i toppen på salgstalle­ne også fremover.

– Men det er klart vil avhenge litt av hvordan det blir med el-bilene markedet. Dersom regjeringa fortsetter å subsidiere disse bilene slik at de verken har avgifter eller moms, så blir det sikkert fortsatt mye el-biler på markedet. Selv om Toyota også kommer med el-biler etter hvert, så er jeg sikker på at hybriden tar over om det skulle bli en brems på el-bil-fordelene, sier Ore.

Sju av 13 nybiler elektriske

Også ved Gumpens Auto i Lyngdal, som har levert ut 13 nye Volkswagen­er i oktober, er man fornøyde med salget

– Vi hadde ikke forventet å holde samme takt som i fjor, så vi er godt fornøyd med det vi har klart å levere, spesielt med tanke på elektriske biler. Av de 13 bilene vi leverte ut i oktober, er sju av dem e-golf. Ser man på årsbasis, så er 43 av de 93 bilene vi har solgt elektriske. En del biler er også i komminga og registrere­s nå i november, så foreløpig er vi er veldig godt fornøyd med året så langt. I tillegg har vi også fått inn reservasjo­ner på biler som kommer til neste år, sier Morten Lynge Poulsen, salgsansva­rlig for Volkswagen personbil ved Gumpens Auto i Lyngdal.

Så sent som i forrige uke åpnet en ny fabrikk i Tyskland, som skal vaere en ren elbil-fabrikk

– Volkswagen har flere elektriske modeller på vei, og kommer med en ny elektrisk modell i halvåret. På slutten av 2020 og i 2021 kommer det til å skje mye på elbil-fronten, så vi går en spennende til i møte, sier Lynge Poulsen.

 ??  ??
 ?? FOTO: PRESSEBILD­E ?? Toyota Rav4 Hybrid er en av de modellene Toyota selger mye av om dagen.
FOTO: PRESSEBILD­E Toyota Rav4 Hybrid er en av de modellene Toyota selger mye av om dagen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway