Lister

Skilt mot garasjebrå­k

Beboerne i Sundeveien 12 er plaget med støy fra garasjeanl­egget når ungdomsklu­bben Ekko har åpent. Nå skal det skiltes.

- SVEIN MORTEN HAVAAS svein.morten@lister24.no

Styreleder Anne-kari Roal og sekretaer Bård Vedahl i sameiet Sundeveien 12, sendte nylig et klagebrev til Farsund kommune. De klager på at masse ungdom oppholder seg i det kommunale garasjeanl­egget i samme bygningsko­mpleks tirsdag og fredag kveld når ungdomsklu­bben Ekko har åpent.

Bråk og søppel

Brevskrive­rne lister opp følgende plager og uønskede hendelser som oppleves av beboere og naboer:

− Masse hyling og skriking inne i garasjeanl­egget

− Mopeder som spinner rundt og bråker inne i garasjeanl­egget

− Biler som spiller veldig høyt så bassen dundrer i veggene

−At det kastes sigarettsn­eiper og flasker opp på terrassen til beboere

− At det kastes sigaretter ut av garasjeanl­egget som lander på biler stående nedenfor

– Da det er mur i gulv, tak og vegger forsterkes alle lyder og det kan til tider vaere uutholdeli­g. Enkelte beboere har gitt signaler om at de ønsker å flytte. Lyden trenger opp til leilighete­ne og også ut mot nabohus og oppleves som svaert sjenerende også i Sundeveien 10 A og B, påpeker Anne-kari Roal og Bård Vedahl.

Foreslår skilt

De håper det kan rettes noen tiltak mot dette og foreslår skilting med eksempelvi­s følgende tekster: «Unødig opphold ikke tillatt» eller «Vis hensyn til beboere vedr. støy». I tillegg foreslås det oppsetting av innvendig kledning på garasjetak/ vegger med støydempen­de materialer. Eventuelt en kombinasjo­n av disse tiltakene.

– Det vil vaere enklere for både vakter ved Ekko og andre berørte å kunne henstille personer om ro dersom det står noen skilt, skriver Roal og Vedahl.

Setter opp skilt

De har allerede fått skriftlig tilbakemel­ding fra enhetslede­r for oppvekst og kultur, Inge Eikeland.

– Dette vil vi selvsagt ta tak i.

For å forsøke å bøte på ulempen aktivitete­n i parkerings­huset medfører for beboere, vil vi så snart som mulig sette opp skilt slik som dere skisserer, skriver enhetslede­ren.

Budskapene som vil bli skiltet er både «Røyking forbudt», «Unødig opphold ikke tillatt» og «Vis hensyn til beboere vedr. støy».

– Håper dette vil bedre forholdene for dere, avslutter enhetslede­ren.

 ?? FOTO: SVEIN MORTEN HAVAAS ?? Beboerne i Sundeveien 12 plages av bråk fra ungdom som oppholder seg i garasjeanl­egget. Nå vil kommunen sette opp skilt for å bøte på problemet.
FOTO: SVEIN MORTEN HAVAAS Beboerne i Sundeveien 12 plages av bråk fra ungdom som oppholder seg i garasjeanl­egget. Nå vil kommunen sette opp skilt for å bøte på problemet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway