Lister

Prislapp: Over en halv million kroner

- SVEIN MORTEN HAVAAS

Kvinesdals nye lystunnel har en prislapp på 519.000 kroner.

Det opplyser Kvinesdals ordfører, Per Sverre Kvinlaug, overfor avisen Agder.

At lystunnele­n er en ny, spektakula­er gave til Kvinesdal kommunes og Lister-regionens befolkning, ble offentligg­jort mandag. Gaven finansiere­s som et spleiselag mellom kommunen og lokalbanke­ne Kvinesdal Sparebank og Flekkefjor­d Sparebank.

Prisen ble ikke offentligg­jort på mandagens pressekonf­eranse. Ordfører Kvinlaug sier til Agder at det skyldes at det var Handelshus­et Kvinesdal som står som innkjøper. Han forteller imidlertid at kommunens del er på 350.000 kroner. Det finansiere­s via sentrumsfo­ndet.

– Jeg er veldig opptatt av åpenhet og har ikke noe problem med å gå ut med aktuelle summer, men det var ikke det som var det store spørsmålet under presentasj­onen av prosjektet, uttaler ordføreren til avisen.

Bankene har sammen bidratt med 150.000 kroner.

Leder i Handelshus­et Kvinesdal, Åse G. Versland, sier til Agder at grunnen til at prisen ikke ble offentligg­jort, var fordi man ikke ønsket at dtet skulle vaere hovedfokus. Hun sier at Handelshus­et har bidratt med mange timer til prosjektet.

Det blir ingen årlige utgifter til monteringe­n av lystunnele­n.

– Nei, det er lagd som rammer som vi kan montere selv. Det er god kvalitet og samme «serie» som i julekalend­eren på rådhuset, sier Versland til Agder.

 ?? FOTO: MK ILLUMINATI­ON ?? Omtrent slik vil lysbroa ble seende ut. Herlighete­n koster 519.000 kroner. Kvinesdal kommunes bidrag er på 350.000 kroner.
FOTO: MK ILLUMINATI­ON Omtrent slik vil lysbroa ble seende ut. Herlighete­n koster 519.000 kroner. Kvinesdal kommunes bidrag er på 350.000 kroner.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway