Lister

Brødrepar tiltalt for vold

To brødre i 20-årene fra Lyngdal må onsdag 18. desember møte i Lister tingrett og svare for flere voldsepiso­der.

- SVEIN MORTEN HAVAAS svein.morten@lister24.no

Statsadvok­aten i Agder har tatt ut en fyldig tiltalebes­lutning mot de to unge lyngdølene. De fleste av hendelsene de er tiltalt for skjedde natt til lørdag 3. februar i fjor i Lyngdal sentrum.

Voldelig vandring

Begge brødrene er tiltalt for å ha slått en mann i ansiktet i Stasjonsga­ta i Lyngdal ved halv tre-tiden den aktuelle natten. Fornaermed­e fikk brudd i nesebeinet som følge av volden. Da han stod foroverbøy­d etter å ha blitt slått, forsøkte brødrene dessuten å sparken ham i ansiktet, men traff ikke fordi en annen mann gikk imellom og fikk stanset angrepet.

Den voldelige oppførsele­n til brødrene startet på utestedet Fat Tire Garage der den ene broren forsøkte å skalle til en annen gjest ved halv to-tiden. Forsøket ble ikke fullbyrdet fordi han bommet. Den andre personen klarte å vike unna skallen hans.

På strekninge­n mellom utestedet og til Lyngdal sentrum forsøkte de to brødrene gjentatte ganger å fremprovos­ere slagsmål med flere andre personer. De var begge beruset.

Tiltalen omfattes også slag med knyttet eller flat hånd mot en navngitt man ved halv tretiden samme natt. Videre skal brødrene ha slått og dyttet en tredje mann omtrent samtidig. Mens vedkommend­e lå på bakken slo eller sparket de ham en eller flere ganger i hodet, ifølge tiltalen. Også en fjerde navngitt ung mann fikk unngjelde. Han slo brødrene etter gjentatte ganger mot hodet, men han rygget unna og avverget selv slagene med armene sine.

Andre forhold

Den ene broren er også tiltalt for en del andre forhold, deriblant vold og trusler mot to politibetj­enter i forbindels­e med at han ble kjørt til arrest i Kristiansa­nd fredag 2. mars i fjor, vold mot en navngitt mann i Flekkefjor­d lørdag 9. juni i fjor, vold mot en navngitt mann i Markens gate i Kristiansa­nd lørdag 18. august i fjor og trusler per tekstmeldi­nger mot en navngitt mann lørdag 17. mars i fjor.

2. mars i fjor var han også i besittelse av tre ecstasytab­letter.

Statsadvok­at Leif Aleksander­sen har varlset påstand om erstatning og oppreisnin­g til tre av de fornaermed­e i saken når saken kommer opp for retten.

 ??  ??
 ?? FOTO: TOM ARILD STØLE ?? Flere av voldsepiso­dene som de to brødrene er tiltalt for å ha begått, fant sted mellom utestedet Fat Tire Garage og sentrum.
FOTO: TOM ARILD STØLE Flere av voldsepiso­dene som de to brødrene er tiltalt for å ha begått, fant sted mellom utestedet Fat Tire Garage og sentrum.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway