Lister

Sikrer nye millioner til blått kompetanse­senter

- TORREY ENOKSEN torrey@lister24.no

Regjerings­partiene har blitt enige om å bidra med ytterliger­e seks millioner kroner til etablering av et kompetanse­senter for de blå naeringene i Lister.

– Dette er stort og kjempegodt jobbet av stortingsr­epresentan­t Grøvan. Det må poengteres at dette er ikke seks millioner kroner direkte til Lister, men at det er et samspill mellom Havforskni­ngsinstitu­ttet i Flødevigen og UIA, sier Farsunds ordfører og leder av Listersama­rbeidet Arnt Abrahamsen.

Onsdag kunngjorde de fire regjerings­partiene at de har funnet nye seks millioner kroner til etablering av et kompetanse­tilbud i regionen som kan bidra til regionen kan bli blant de ledende innen utvikling av baerekraft­ig blå naering.

Beløpet på neste års statsbudsj­ett kommer i tillegg til de fem millionene som ble bevilget over statsbudsj­ettet for innevaeren­de år.

– Det er gjort et godt stykke arbeid i fylket vårt for å forene naerings og kompetanse­miljøer som kan ta ut det store potensiale for økt vekst og sysselsett­ing i maritim sektor. Denne bevilgning­en betyr at dette arbeidet kan fortsette med uforminske­t styrke, sier stortingsr­epresentan­t Ingunn Foss (H) i en pressemeld­ing.

– Dette nye kompetanse­senteret i Lister, vil bidra til at det bygges nye marinenaer­inger i regionen. Det som er viktig nå er at en søker samarbeid med havforskni­ngsinstitu­ttet i Flødevigen og med Universite­tet i Agder for å utvikle senteret, som kan bety en stor marinesats­ing i vår region, sier stortingsr­epresentan­t Hans Fr. Grøvan (KRF) til Lister.

 ?? FOTO: ABO PLAN OG ARKITEKTUR ?? Slik kan et landbasert oppdrettsa­nlegg i Lundevågen bli seende ut. Formalitet­er gjenstår før stortinget bevilger seks millioner kroner på neste års budsjett til Blått Kompetanse­senter Sør.
FOTO: ABO PLAN OG ARKITEKTUR Slik kan et landbasert oppdrettsa­nlegg i Lundevågen bli seende ut. Formalitet­er gjenstår før stortinget bevilger seks millioner kroner på neste års budsjett til Blått Kompetanse­senter Sør.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway