Lister

Tyveri, trusler og kjøring i narkorus

- SVEIN MORTEN HAVAAS svein.morten@lister24.no

En 29 år gammel farsundsma­nn er dømt til 120 dagers fengsel for blant annet tyveri, trusler og flere tilfeller av kjøring i narkorus og uten førerkort.

I tillegg til fengselsst­raffen må han også betale en bot på 15.000 kroner. Ved soning av straffen kommer fire dager til fradrag for utholdt varetekt. Lister tingretts dom er noe mildere enn påstanden fra aktor, politiadvo­kat Svein Håland. Sistnevnte ba om fem måneders fengsel.

29. november i fjor stjal 29-åringen tre trådløse høyttalere fra et treningsse­nter i Farsund. De hadde en samlet verdi på 20.000 kroner. Den påfølgende dagen sendte han flere meldinger til davaerende innehaver hvor han fremsatte trusler for å få ham til å unnlate å anmelde tyveriet.

Dommen omfatter også tyveri av en tilhenger fra Røssevika mellom 3. og 9. mai i år.

I tillegg er 29-åringen dømt for oppbevarin­g og bruk av narkotika, to tilfeller av kjøring av motorsykke­l uten gyldig førerkort, to tilfeller av kjøring i narkotikap­åvirket tilstand tilsvarend­e en promille på over 1,5, samt kjøring i 63 km/t i en 50-sone. Ved ett tilfelle unnlot han også å stanse for politiet.

Farsundsma­nnen er tidligere domfelt ni ganger og ilagt tre forelegg. Retten mener det er klart skjerpende at han er ilagt strafferet­tslige reaksjoner for like eller lignende forhold som han nå dømmes for.

At det dreier seg om høy promille under kjøringen er skjerpende. Det samme at han kjørte med tilhenger med last og uten gyldig førerkort.

– Tiltalte har ikke bare utsatt seg selv, men også andre for fare, og har utvist en total mangel på respekt for vegtrafikk­lovgivning­ens regler, skriver rettens leder, dommerfull­mektig, Line Heimdal Oaland, som hadde Kåre Vatne og Hilde Risbakken Ekeland med seg som sivile meddommere.

Det pekes på at sterke allmennpre­ventive og individual­preventive hensyn gjør seg gjeldende i saken.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway