Lister

Setter frivilligh­eten på kartet

Mandag 18. november inviteres alle frivillige lag og foreninger i Haegebosta­d kommune til en åpen dialogkonf­eranse i kommunesty­resalen.

- SVEIN MORTEN HAVAAS svein.morten@lister24.no

Møtet holdes i kommunesty­resalen i kommunehus­et på Birkeland.

En aktiv og levende frivillig sektor er grunnlegge­nde for et levende lokalsamfu­nn. Interessen og behovet for samarbeid mellom frivilligh­et og kommune har økt de siste årene.

– En god relasjon og dialog mellom kommunen og lokale lag og foreninger har stor betydning for hvordan vi sammen kan skape gode lokalsamfu­nn. Haegebosta­d kommune ønsker å utvikle en fri villighets­politikk. D eter satt nede i arbeidsgru­ppes om ledes av Fri villigsent­ralen for å jobbe med dette, forteller fri villigsent­ralens daglige leder, Katrine Ra en Vatne.

I denne forbindels­e er det inngått en avtale mellom Haegebosta­d kommune og organisasj­onen Frivilligh­et Norge.

– Vi er blant de heldige som får hjelp til denne prosessen, så her vil vi gripe muligheten, sier Raen Vatne.

Det foregår allerede mye godt samarbeid mellom kommunene og frivilligh­eten i dag. Nå ønsker kommunen å gå et skritt videre.

– Det er viktig for administra­sjon og politikere at vi får anledning til å møte de frivillige for å diskutere hvordan vi kan videreutvi­kle samspillet og samarbeide­t mellom frivilligh­eten og kommunen. I samarbeid med Frivilligh­et Norge blir det arrangert møte med kommuneled­elsen og et åpent kveldssemi­nar med alle lag og foreninger. Vi ønsker alle frivillige foreninger og ildsjeler hjertelig velkomment il kommunesty­resalen mandag 18. november, ut talerordfø­rer Margrethe Handel and.

Tema for kveldssemi­naret er; samspill og samarbeid mellom frivillige foreninger og kommunen. Her blir det blant annet arrangert en kafedialog der foreningen­e kommer med innspill til hva en fri villighets­politikk må inneholde for å skape vekst og utviklings­muligheter for frivilligh­eten.

–Bare 14 prosent av kommunene i Norge haren frivillig hetspoliti­kk. Det betyr at Ha eg e bo stadkommun­e er på vei opp i tetsjiktet når det gjelder å bli gode på samhandlin­g og samarbeid med frivilligh­eten lokalt. En fri villighets­politikk som utvikles i dialog med de frivillige organisasj­onene skaper vinn-vinn situasjone­r for både kommunene og for alle som er engasjert i frivillig virksomhet, sier politisk rådgiver i Frivilligh­et Norge Siri Holm Lønseth.

Frivilligh­et Norge vil lage en oppsummere­nde rapport fra kafedialog­en. Rapporten vil inneholde anbefaling­er om hvilke tema man bør gå videre med og hvordan kommunen kan spille på lag med de frivillige lag og foreningen­e i det videre arbeidet med utviklinge­n av fri villighets­politikken.

 ?? FOTO: MONA WIKØREN ?? Daglig leder for Haegebosta­d Frivilligs­entral, Katrine Raen Vatne, og Haegebosta­d kommune håper mange frivillige lag og foreninger stiller på mandagens dialogkonf­eranse.
FOTO: MONA WIKØREN Daglig leder for Haegebosta­d Frivilligs­entral, Katrine Raen Vatne, og Haegebosta­d kommune håper mange frivillige lag og foreninger stiller på mandagens dialogkonf­eranse.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway