Lister

Ferdig med forberedel­se til fagbrev

Undervisni­ngen har nettopp sluttet for de ti deltakerne som i ett år har forberedt seg til å ta teorieksam­en og fagbrev som helsefagar­beidere i Lyngdal.

- SVEIN MORTEN HAVAAS svein.morten@lister24.no

Dette er første gang at Aftenskole­n Agder har hatt et tilbud i Lyngdal.

Det finnes mange i Lister-regionen som jobber som vikarer i forskjelli­ge helseinsti­tusjoner og som ennå ikke har fagbrev. Nå har disse ti deltakerne muligheten til å komme ett skritt naermere fagbrevet og dermed også muligheten til å søke på faste jobber.

– Helt fantastisk

Alina Jurgiu Buljo er firebarnsm­or, har jobbet som assistent i nesten to2 år og begynte på utdannelse­n i januar.

– Det var helt fantastisk å treffe nye folk og laere så mye, sier hun.

– Jeg tenker helt annerledes nå enn jeg gjorde før. Jeg ser ting med andre briller nå, legger hun til.

Deltakerne har vaert sammen to kvelder i uken på Lyngdal ungdomssko­le.

De har hattklasse­roms undervisni­ng med mangegode diskusjone­r og delt erfaringer fra jobb og dagligliv.

Ved slutten av det første halvåret tok en del av dem eksamener i programfag­ene i Kvinesdal. Dette var en god erfaring for de fleste og deltakerne berømmer de to laererne for den gode undervisni­ngen og veiledning­en.

– En god gjeng

Også laererne – Madeleine Dorrn og Line Merethe Sigvartsen Neset – har hatt mye glede av å se hvordan den enkelte deltaker har utviklet seg gjennom dette året.

– Det har vaert så interessan­t å møte forskjelli­ge folk med sine historier bak seg – sine egne erfaringer og å høre hvorfor de har valgt å jobbe i helse og å hjelpe andre. Det er mange som har jobbet mye og får støtte fra sine arbeidsgiv­ere. Det er fint å se hvordan de reflektere­r over det som de erfarer på jobb. Samtidig er det spennende med de som begynner på den teoretiske delen av utdannelse­n først. De ser ting med nye og våkne øyner, og vi får til fine diskusjone­r. Det som er så fint når folk både jobber og tar utdannelse er å se hvordan de knytter praksis til teori. De stopper litt opp på jobb og relaterer det de gjør til det de har lest, samtidig som de bringer inn sine arbeidserf­aringer i klasseromm­et, sier Neset.

– Det er en god gjeng og det er fint å se at de har blitt så godt sammensvei­set. Det er flere som tidligere ikke har hatt så gode erfaringer med skolen. Det er fantastisk å se hvordan de har blomstret med å ta en utdannelse nå, og de har fått gode resultater. Det har gått veldig bra! fortsetter hun.

Planlegger nye kurs

Aftenskole­n er takknemlig overfor Lyngdal ungdomssko­le som velvilig har lånt ut undervisni­ngsrom, samt Lyngdal bo og –servicesen­ter for velvilje og meget bra tilrettele­gging for deltakerne under praksiskve­lden.

I januar planlegger Aftenskole­n å starte opp på nytt med ettårig løp for de som ønsker å forberede seg til å ta teorieksam­en til fagbrev Helsefagar­beider.

– Jeg anbefaler denne utdannelse­n sterkt – det er ingenting å tape, sier Alina Jurgiu Buljo.

– Laererne er helt fantastisk­e. De gjør det så bra for oss at alle har lyst til å gå på skolen, og timene går veldig fort. Vi har også fått flott veiledning og råd fra Sigrid Kornbrekke fra Aftenskole­n, forsetter hun.

Aftenskole­n arrangerte også kurs i akrylmalin­g og spansk for begynnere i Lyngdal for første gang i høst, og fortsetter med tilbudet i 2020.

Det er fantastisk å se hvordan de har blomstret med å ta en utdannelse nå, og de har fått gode resultater.

Line Merethe Sigvartsen Neset

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Bildet viser deltakerne på Aftenskole­n Agders kurs for helsefagar­beidere under praksiskve­lden på Lyngdal bo- og servicesen­ter. Fra venstre: Amalie Sofie Tønnessen, Line Sigvartsen Neset, Gina Homestad, Anne-beth Høksaas Gabrielsen, Mathias Hyllestad, Alina Jurgiu Buljo, Trine Dagmar Frestad, Bent-arild Stornes,thea Renate Horne og Michelle Aas. Foran: Fredrik Egeland.
FOTO: PRIVAT Bildet viser deltakerne på Aftenskole­n Agders kurs for helsefagar­beidere under praksiskve­lden på Lyngdal bo- og servicesen­ter. Fra venstre: Amalie Sofie Tønnessen, Line Sigvartsen Neset, Gina Homestad, Anne-beth Høksaas Gabrielsen, Mathias Hyllestad, Alina Jurgiu Buljo, Trine Dagmar Frestad, Bent-arild Stornes,thea Renate Horne og Michelle Aas. Foran: Fredrik Egeland.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway