Lister

- Her er hjertet for sjangeren!

Inger Lise Stulien (44) er i Nashville for å realisere drømmen om å spille inn sin første countrypla­te. - Det har vaert en språkbarri­ere, og en stor utfordring for meg selv, sier artisten som stort sett synger og skriver musikk på nynorsk.

- SIGNE MARIE RØLLAND smr@l-a.no

– Når jeg skulle lage en countrypla­te var det selvsagt å tenke Nashville som er countrymus­ikkens vugge. For en musikkby det er! Countrymus­ikken ligger i luften her, over alt. Hvor man enn beveger seg er det countrymus­ikk, og det er liveband langs hele Broadway. Det er en fantastisk inspirasjo­n å vaere her, og derfor var valget lett da jeg skulle spille inn countrypla­te. Her er hjertet for sjangeren, forteller Inger Lise Stulien til Lindesnes, i en e-post fra Nashville.

– Det er en drøm jeg har hatt i mange år, som nå går i oppfyllels­e. Dette er min første hele soloplate på engelsk. Har sunget inn på engelsk før, men ikke en hel plate alene, fortsetter hun.

Hun har med seg to musikere til USA, sin faste gitarist Knut Kjetil Møen og pianisten Kim Roger Larsen. Hun var i Nashville for 23 år siden, på vei til en norsk høstfestiv­al i Nord-dakota sammen med et band. Denne gangen har hun en gjesteoppt­reden på Nashville Palace.

– Det har vaert viktig for meg å gjennomfør­e alle de andre prosjekten­e jeg har gjort hittil først, der jeg har skrevet tekstene mine på nynorsk og dialekt og i tillegg gjort innspillin­ger av gamle, norske sangskatte­r. Denne gangen gjør jeg alt på engelsk, fortsetter hun.

– Fantastisk­e opplevelse­r

– Denne musikkbobl­en er veldig stort å få vaere inni. Jeg proppfull av fantastisk­e opplevelse­r som jeg tar med meg resten av livet, sier Stulien.

44-åringen har gitt ut seks plater tidligere. Hun kommer opprinneli­g fra Byremo og er oppvokst i en svaert musikalsk familie, som yngstejent­a i en søskenflok­k på åtte. Til daglig jobber hun som laerer på Evje, hvor ektemannen Olav Robstad kommer fra. Sammen har de tre barn.

– På søndag var vi med på en jam-session, som var veldig trivelig. Ellers har det blitt intense dager i studio med jobbing. Miksing av hver låt blir vi også med på. Jeg vil følge hele prosessen, det er viktig å ta del i alt. Vi har også tatt bilde til coverfoto. Dette skal ende opp i en Cd-utgivelse på nyåret, forteller hun.

Sang for Liv Ullmann

Nylig sang Stulien også for Liv Ullmann,

da hun ble tildelt Erik Byes minnespris.

Lindesnes gjorde et større intervju med Stulien hjemme da hennes sjette plate, «Samklang», ble utgitt i fjor. Her fikk hun med seg artister og musikere som blant andre Fjellfolk, Thom Hell, Olav Stedje, Martin Wikstøl, Rolf Lislevand, Kirsten Bråten Berg, Jan Engervik, Annbjørg Lien, Tonje Haugland, Stein Roger Sordal, Trygve Skaug, Sondre Bratland og Stjernekam­p-finalist, Kim Rysstad.

På nyåret er hun klar med sin neste plate, som altså spilles inn i Nashville. Til sommeren skal hun ut blant publikum og presentere platen.

– Det har vaert en språkbarri­ere, og en stor utfordring for meg selv. Men nå var jeg klar for det. Tenker det er viktig å gjøre tekstene på engelsk, man får mer countryfee­lings, det hører til sjangeren, og jeg synger samme språket som de snakker her i studio. Det øker jo forståelse­n for de jeg musiserer med og kommuniser­er med her borte. Dette har vaert planlagt i over et år, sier hun.

– Jobber med et stjernelag

Stulien har selv skrevet alle tekstene og tre av melodiene. Knut Kjetil Møen og Kim Roger Larsen har bidratt på resten av låtskrivin­gen og i tillegg er det en musiker i Oslo, Eirik Are Oanaes Andersen, som har komponert melodien til en av sangene.

– Jeg vil si det har blitt en variert plate der musikken er utført av et stjernelag av dyktige musikere her borte, forteller hun.

– Produsente­n, Jeff Taylor, som er fast pianist saman med Vince Gill og The

Time Jumpers har gjort en grundig jobb og plukket fantastisk­e musikere fra øverste hylle her. De spiller med hjertet, så dette er langt ifra en serieprodu­ksjon, som du fort kan få når du kommer hit som europeer og vil spille inn plate. Det er en stor industri her borte, men dette er et alag han har plukket, forteller hun.

Dobro-spilleren ble årets dobro-musiker der i fjor. De har en lang merittlist­e over musikerne de har samarbeide­t med og turnerer med, deriblant Alan Jackson, Alison Krauss, Vince Gill, Amy Grant,

Garth Brooks og Lady Antebellum. Stulien synger blant annet duett med koristen til Ricky Skaggs.

– Jeg har blitt møtt med en veldig varme, de er så medmennesk­elige, velmenende og jordnaere, og jeg har fått mange gode kontakter under oppholdet, og minner for livet. De er veldig imøtekomme­nde og vi blir invitert med på mange konserter på kveldstid, sier hun.

Inger Lise Stulien har med sanger til ektemannen Olav på platen og til barna deres Harald, Kari og Endre. Hun har også skrevet en sang til moren Allis Stulien.

– Jeg har også skrevet en sang til vesle Victoria, som er kusinen til mannen min. Hun døde i krybbedød bare 13 måneder gammel. Dette er en minnesang til henne, men er likevel også et aktuelt tema for de som opplever å miste barnet sitt, det kjaereste man har. Jeg har fått lov av foreldrene til å kalle sangen opp etter deres elskede datter, sier hun.

 ??  ?? Inger Lise Stulien sammen med produsente­n sin, Jeff Taylor (til venstre) og Vince Gill. Jeff Taylor er fast pianist sammen med Vince Gill ogThe time Jumpers. - Vi var på konsert med dem og ble invitert backstage, sier hun.
Inger Lise Stulien sammen med produsente­n sin, Jeff Taylor (til venstre) og Vince Gill. Jeff Taylor er fast pianist sammen med Vince Gill ogThe time Jumpers. - Vi var på konsert med dem og ble invitert backstage, sier hun.
 ??  ?? Inger Lise sammen med lydteknike­ren Jesse Poe.
Inger Lise sammen med lydteknike­ren Jesse Poe.
 ??  ?? Inger Lise Stulien er her på Broadway like ved Tootsies Bar.
Inger Lise Stulien er her på Broadway like ved Tootsies Bar.
 ?? ALLE FOTO: ALLE FOTO: PRIVAT ??
ALLE FOTO: ALLE FOTO: PRIVAT

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway