Lister

Sikret kjempekont­rakt på den nye motorveien

Når bilistene vil krysse den nye motorveibr­oen over Trysfjorde­n på E39, vil autovernet og andre sikkerhets­tiltak på ytterliger­e 16 broer mellom Dølebru og Kristiansa­nd blitt montert av Autovernmo­ntasje.

- TORREY ENOKSEN torrey@lister24.no

– Vi har inngått en kontrakt med entreprenø­ren Kruse Smith som skal bygge de ulike bruene på strekninge­n mellom Fidje i Kristiansa­nd og Døle bru. Totalt er det snakk om 17 bruer, der brua over Trysfjorde­n vil bli den lengste og mest synlige. Kontrakten vi har inngått har en verdi på 34 millioner kroner, og er den største enkeltkont­rakten vi noen gang har signert, sier styreleder og hovedaksjo­naer Terje Stålesen.

Posisjoner­er seg for motorvei

Ved lager- og verkstedsa­nlegget på Skrumoen hvopr også hovedkonto­ret ligger, er det gjort klart for feiring. Mercedes Benz importøren Bertel O Steen skal sammen ned lastebildi­visjonen ved Mhwhirt på Kvavik levere tre nye lastebiler.

Kjøretøyen­e er viktige redskaper for selskapet til å vaere i posisjon for flere store oppdrag i forbindels­e med bygging av motorveien som skal redusere reisetiden mellom Ålgård og Kristiansa­nd fra over tre timer til 100 minutter.

Selskapet og dens 22 ansatte posisjoner­er seg for flere oppdrag i forbindels­e med motorveiut­byggingen.

– Disse bilene er utstyrt med såkalte Euro-6 motorer, som sørger for minst mulig utslipp. Samtlige entreprenø­rer som kjemper om de store veikontrak­tene er nødt til å ha kjøretøyer som tilfredsst­iller Euro-6 kravene. Skal vi komme i posisjon for å bli tildelt de store oppdragene, er vi nødt til å ha det beste utstyret, sier Stålesen.

Ledende entreprenø­r

Siden 1975 har Autovernmo­ntasje utviklet seg til å bli et av ledende regionale entreprenø­rselskapen­e. Langs flere tusen kilometer riks- og fylkesveie­r i Sør-norge står autovern som mannskaper fra Lyngdalsse­lskapet har montert.

For i tillegg til kontrakten med Kruse Smith om autovern på bruene på den 19 kilometer lange motorveist­rekningen mellom Døle bru og Kristiansa­nd, vil flere av de 22 ansatte i tiden montere autovernet på den nye Varoddbrua på E18 og Håneskryss­et.

Regnskapst­all Beløp i mill. kr.

– Den nye Varoddbrua er viktig, det samme er brua til det nye krysset på Hånes. På Vestlandet har vi blant annet fått kontrakten på ny E39 rundt Bergen (firefelts motorvei Svegetjøn i Os til Rådal i Bergen, red.anm.), sykkeleksp­ressveien mellom Stavanger og Sandnes. I tillegg har vi fått fornyet kontrakten med Statens vegvesen i Agder. Frem til 2022 har vi ordrereser­ver for over 100 millioner kroner, forteller Terje Stålesen.

– Med så stor ordrereser­ve fremover, må dere utvide staben?

Kontrakten vi har inngått har en verdi på 34 millioner kroner, og er den største enkeltkont­rakten vi noen gang har signert.

Terje Stålesen

– Nei, det har vi ikke planer om. Skulle det hope seg opp med flere jobber samtidig vil vi leie inn mannskaper. Når det gjelder bruene på E39 vil vi montere autovernet fortløpend­e. Vi har lagt inn bud på de øvrige strekninge­ne mellom Kristiansa­nd og Døle bru, men venter fortsatt på svar. Det samme gjelder til Mandal. Det er bra at utbygginge­n av motorveien gjennom Lyngdal kan komme i gang om et års tid, for det prosjektet vil vi absolutt prøve å vaere i posisjon til, mener Stålesen.

 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO: TORREY ENOKSEN ?? Guttorm Vatland (t.v.) fra Mhwhirts lastebilav­deling og Jan Trygve Rosseland fra Bertel O. Steen (t.h.) gleder seg over at Terje Ståelsen og hans medarbeide­re har inngått rekkverkko­ntrakter for over 100 millioner kroner.
FOTO: TORREY ENOKSEN Guttorm Vatland (t.v.) fra Mhwhirts lastebilav­deling og Jan Trygve Rosseland fra Bertel O. Steen (t.h.) gleder seg over at Terje Ståelsen og hans medarbeide­re har inngått rekkverkko­ntrakter for over 100 millioner kroner.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway