Lister

– Kritisk til prosessen

– Jeg er kritisk til mye av prosessen rundt vindkraftu­tbygging, ikke minst vertskommu­nenes posisjon i dette.

-

Dette forteller ordfører i Kvinesdal, Per Sverre Kvinlaug, som ikke ønsker å spekulere i hva han og partiet kommer til å lande på i Buheii-saken førstkomme­nde onsdag.

– Jeg holder for tiden på å lese meg opp på saksdokume­nter, og så skal vi ha en god runde i partiet om denne og andre saker på mandag, og videre frem mot kommunesty­remøtet, sier han.

I forbindels­e med vindmøllev­inden som herjer i Kvinesdal om dagen stilte vi spørsmål til noen politikere i Kvinesdal. Vil de for eksempel følge rådene til rådmannen og respektere at det allerede er gitt konsesjon til etablering av Buheii vindkraftv­erk, eller vil de gå imot? Og hva de tenker om motstanden som nå reiser seg mot vindmøller.

Stor utfordring

Ordfører Kvinlaug er tydelig på at det har vaert en stor utfordring å vaere vertskommu­ne for vindkraft.

– For eksempel når det gjelder Buheii-saken så har det tatt lang tid fra det ble gitt konsesjon til en utbygging kunne realiseres. Og så har det skjedd endringer hele tiden. Og et nytt kommunesty­re har kommet til. Derfor er jeg glad for at regjeringe­n nå tar dette til etterretni­ng, blant annet har de jo valgt å legge vekk rammeplane­n, sier han blant annet.

Det har også gjort inntrykk på Kvinlaug det store engasjemen­tet som har vaert rundt vindmølles­aker generelt i Norge og spesielt i Kvinesdal.

– Nå har det jo vaert et innbyggeri­nitiativ i Buheii-saken, (om å få behandlet saken på nytt, journ. anm.) som jo er et viktig verktøy i demokratie­t vårt. Vindmølleu­tbygging har jo skapt stort engasjemen­t ikke bare i Kvinesdal, men i hele Norge. Det synes jeg er veldig bra. Da er det viktig at det blir løftet fram kunnskap. Så blir det opp til politikern­e å summere opp dette, sier han.

Gruppemøte over helgen

Arbeiderpa­rti-representa­nt Bente Ingebretse­n sier til avisen at de skal diskutere denne saken på gruppemøte over helga.

– Vårt syn i saken vil bli tilkjenneg­itt i kommunesty­ret på onsdag, skriver Aps gruppelede­r Bente Ingebretse­n i en sms.

Leder av Senterpart­iet i Kvinesdal, Ole Helle, ønsker foreløpig ikke å uttale seg om hvorvidt han tror partiet vil støtte rådmannens innstillin­g eller ikke.

– Jeg skal først sette meg godt inn i sakspapire­ne og så skal vi ha et gruppemøte over helgen, sier han.

Ellers legger han til at Sp er kritisk vindmølleu­tbygging generelt, ikke minst etter at ny informasjo­n kom på bordet, om endret effekt og høyde.

– Behandles på nytt

Gruppelede­r i Frp, Runar Nilsen, uttalte følgende, da vi snakket med ham om Buheii tidligere i måneden:

– Vi har vaert tydelig på vi ønsker at Buheii-saken behandles på nytt, sa Nilsen, og minnet om at Frp har vaert kritisk til måten saksbehand­lingen har foregått på hele veien.

På spørsmål om hva han tror vil skje når Buheii skal realitetsb­ehandles i kommunesty­ret 20. november, svarte han:

– Under en partileder­debatt i Liknes i sommer signaliser­te alle partiene at de ikke vil ha vindmøller i kommunen. Det skal bli interessan­t å se om de samme partiene står for de valgløften­e som ble gitt da.

Vindmølleu­tbygging har jo skapt stort engasjemen­t ikke bare i Kvinesdal, men i hele Norge. Det synes jeg er veldig bra.

 ??  ??
 ?? FOTO: TOM ARILD STØLE ?? Ordfører Per Sverre Kvinlaug holder kortene tett til brystet før kommunesty­remøte onsdag.
FOTO: TOM ARILD STØLE Ordfører Per Sverre Kvinlaug holder kortene tett til brystet før kommunesty­remøte onsdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway