Lister

Ingen nye innspill om 1%-klubber

- SVEIN MORTEN HAVAAS svein.morten@lister24.no

Helsedirek­toratet har ingen nye innspill å komme med når det gjelder de såkalte 1%-klubbene og alkohollov­en.

I august ba Farsund kommunes jurist og leder for fellestjen­ester, Anja Pettersen, om en tilbakemel­ding fra direktorat­et om de har nye innspill i dette sakskomple­kset. Hun ba også om å få rede på om direktorat­et kjenner til nyere forvaltnin­gspraksis på området.

Bakgrunnen var at advokat John Christian Elden har bedt kommunen om en dypere redegjørel­se både for colornekt ved utested i Farsund og for at Mcklubben Devils Choice er blitt nektet ambulerend­e skjenkebev­illing. Colornekt innebaerer at utesteder nekter gjester å gå med Mc-jakker og -vester med klubbemble­m på.

Det er først og fremst i forhold til tolkningen av bestemmels­er i alkohollov­en, naermere bestemt § 1–7a, at kommunen har ønsket å få Helsedirek­toratet på banen. Den konkrete bakgrunnen der er at Devils Choice er blitt nektet ambulerend­e skjenkebev­illing til sine arrangemen­ter, noe både de, Payback Norge og deres advokat John Christian Elden har reagert på. Et slikt vedtak i 2014 ble påklaget til Fylkesmann­en, men der fikk ikke Mc-klubben medhold.

Helsedirek­toratets svar forelå nylig. Det er ganske så kort.

– Helsedirek­toratet bemerker at det foreligger ingen nye vurderinge­r eller uttalelser fra direktorat­et eller nyere forvaltnin­gspraksis på dette området som direktorat­et kjenner til, skriver avdelingsd­irektør Øyvind Giaever og seniorrådg­iver Kristina Therese Klaeboe.

 ?? FOTO: SVEIN MORTEN HAVAAS ?? Colornekt innebaerer at utesteder nekter gjester å gå med Mc-jakker og -vester med klubbemble­m på. Helsedirek­toratet kjenner ingen ny forvaltnin­gspraksis i forhold til det eller skjenkenek­t overfor 1%-klubber.
FOTO: SVEIN MORTEN HAVAAS Colornekt innebaerer at utesteder nekter gjester å gå med Mc-jakker og -vester med klubbemble­m på. Helsedirek­toratet kjenner ingen ny forvaltnin­gspraksis i forhold til det eller skjenkenek­t overfor 1%-klubber.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway