Lister

To års konkurskar­antene

Tidligere styreleder og reell daglig leder for driftssels­kapet av det tidligere utestedet Garage i Lyngdal, er ilagt to års konkurskar­antene.

- TOM ARILD STØLE tom.arild@lister24.no

Det har Kristiansa­nd tingrett nylig besluttet.

Bakgrunnen for karantenen er bostyrers sluttinnbe­retning etter at det ble åpnet konkurs hos Svein Larsen (52) i mai 2018.

Bostyrer, advokat Thor-erik Andersen omtaler i innberetni­ngen mulige straffbare forhold om bokførings­plikten i forbindels­e med konkursen, og har oversendt saken til Agder politidist­rikt.

Domfelt i 2017

Larsen var involvert i tre konkurser i 2011, i egenskap av å vaere styreleder, styreleder/daglig leder og innehaver. I kjølvannet av dette ble 52-åringen fra Kristiansa­nd ilagt konkurskar­antene i to år.

I den forrige konkurskar­antene-perioden var han involvert i driften av det omstridte utestedet Garage på Kvavik i Lyngdal, som holdt åpent i et par måneder høsten 2011. Utestedets driftssels­kap gikk konkurs i 2012.

Larsen ble i 2017 dømt til fem måneders betinget fengsel etter at han blant annet tappet utestedets driftssels­kap for 149.000 kroner. Forholdet ble omtalt som grovt.

– Ikke skikket

Bostyrer Thor-erik Andersen er krystallkl­ar i sin sluttinnbe­retning til tingretten, for den siste konkursen, fra 2018:

– Etter en totalvurde­ring av alle kjente forhold tilknyttet Svein Larsen vil det foreslås for tingretten at det ilegges konkurskar­antene. Det vises til at han tidligere har vaert involvert i konkurser, og at forretning­sførselen i dette tilfellet viser at han ikke er skikket til å drive naeringsvi­rskomhet, skriver han.

Kristiansa­nd tingrett peker på at det foreligger mistanke om straffbare forhold, ved at Larsen ikke har ført og levert regnskap, noe som har vanskeligg­jort muligheten­e for kontroll.

– Han har samlet sett vist en uforsvarli­g forretning­sførsel som gjør ham uskikket til å drive naeringsvi­rksomhet, skriver Kristiansa­nd tingrett i sin kjennelse.

Ingen merknader

Larsen har ikke kommet med merknader til bostyrers forslag om konkurskar­antene.

Konkurskar­antene innebaerer i praksis at en person som er tatt under konkursbeh­andling kan forbys å stifte et nytt selskap eller inneha bestemte posisjoner i et selskap. Formålet med konkurskar­antene er ifølge bostyrer å «hindre at useriøse naeringsdr­ivende og saerlig konkursgje­ngangere fortsetter å drive naeringsvi­rksomhet, slik at nye konkurser kan unngås».

Han har samlet sett vist en uforsvarli­g forretning­sførsel som gjør ham uskikket til å drive naeringsvi­rksomhet.

Kristiansa­nd tingrett

 ?? FOTO: TOM ARILD STØLE ?? Utestedet Garage på Kvavik var omstridt da det holdt åpent noen måneder høsten 2011. Nå er tidligere styreleder og reell daglig leder for driftssels­kapet ilagt konkurskar­antene.
FOTO: TOM ARILD STØLE Utestedet Garage på Kvavik var omstridt da det holdt åpent noen måneder høsten 2011. Nå er tidligere styreleder og reell daglig leder for driftssels­kapet ilagt konkurskar­antene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway