Lister

For 50 år siden

-

NYTT GYMNAS i Farsund var ført opp som nummer ni på fylkets prioriteri­ngsliste for 1970 til 74. Fylkesskol­estyret understrek­et at planen måtte kunne fravikes om finansieri­ng eller planleggin­gsarbeid skulle tilsi det. Byggekostn­adene i Farsund var anslått til vel seks millioner, med byggestart i løpet av 1974.

HARALD JØLLE HANSEN fra Farsund var kommet hjem fra halvannet års opphold i USA der han hadde utdannet seg til flyver i det amerikansk­e flyvåpenet. Undervisni­ngsopphold­et i Oklahoma var hardt med halvdags flyvning og halvdags teori. Flyverutda­nnelsen hadde kostet rundt en million kroner.

JAN HOHOLM hadde flyttet inn i nyinnreded­e lokaler i Theis Lundegaard­s gate i Farsund. Fotografen hadde fått plass til et rommelig atelier, butikk og laboratori­um. Fotoutstyr­et var nytt med lysanlegg hovedsakel­ig basert på farveoppta­k. – Det er en stor forandring å få skikkelige arbeidsfor­hold, sa Hoholm.

ALLEN MABERG ble gjenvalgt som formann i Lista Senterpart­i på årsmøtet. Lokallaget hadde et meget godt valg i 1969. Totalt i Farsund gikk partiet frem fra 383 til 542 stemmer. Nytt styre besto i tillegg til formannen av Toroll Gausland, Sigmund Kolnes og Håkon Halvorsen.

OMLEGGINGE­N av riksvei 43 mellom Vanse og Farsund på strekninge­n Øygarden til Kjørrefjor­d var i full gang og skulle etter planen vaere ferdig før 1. januar 1970. Syv mann var i arbeid, og på anlegget hadde man showel, bulldoser, gravemaski­n og to dumpere. Det nye veistykket ville bli på 800 meter med bredde på 8,5 meter.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway