Lister

– Tar med oss mye erfaring

- OLAV HOEL olav.hoel@lister24.no

Sist helg deltok barnegrupp­en til rugby-laget Farsund Rugby League på sin første turnering.

Turneringe­n fant sted i Stavanger, og trener Harald Mikalsen synes det var positive ting å ta med seg.

– Jeg vil si at det var en stor suksess, og jeg er veldig fornøyd med prestasjon­en. Vi reiste bort med 11 barn og Stephen Skofteland og jeg som trenere, og her fikk vi prøvd fullkontak­t rugby med ordentlige taklinger, utfordring­er jeg synes spillerne våre taklet bra. Til å vaere vår første turnering synes jeg den gikk veldig bra. Det var mye nytt, og vi fikk spilt mot flinke motstander­e. Vi tar med oss mye erfaring etter en laererik turnering, samtidig som vi også fikk sett hva vi må øve mer på og hva vi må gjøre mer av. Nå tenker vi å holde en egen turnering i løpet av vinteren i Alcoahalle­n, for vi har ikke noe seriespill slik det er i andre idretter, sier trener Mikalsen.

Etter noen treninger før sommerferi­en for å lodde stemningen, startet Farsund Rugby League opp en egen gruppe for barn mellom 9 og 12 år denne høsten. Ifølge Mikalsen har oppslutnin­gen vaert god.

– Interessen har vaert stor med 15-16 stykker på trening, en jente og resten gutter. Det er derimot veldig interesser­te, unge barn. Det at vi har fått med såpass mange barn er godt over forventet. Interessen har vokst fort, og vi håper at det vil vokser videre. Det er absolutt et veldig potensial blant de unge, sier Mikalsen.

Foreløpig har de derimot ikke noe lag for barn over 12 år.

– Vi tenker kanskje å utvide treningsti­lbudet etter hvert som vi får flere barn denne gruppen, men først ønsker vi å bygge videre på dette, og satse på å kunne fortsette fremover, sier Mikalsen.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Barne-gruppen til rugby-laget Farsund Rugby League har deltatt på sin første turnering.
FOTO: PRIVAT Barne-gruppen til rugby-laget Farsund Rugby League har deltatt på sin første turnering.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway