Lister

De ser fram til å synge i Vanse kirke

Torstein Sødal hans kone Maria Arredondo og deres musikalske venner ser fram til å holde julekonser­t i aerverdige Vanse kirke onsdag 11. desember.

- SVEIN MORTEN HAVAAS svein.morten@lister24.no

Det er sjuende år på rad at artistpare­t fra Kristiansa­nd og Vennesla legger ut på juleturné sammen med gode kolleger. I neste uke står Vanse for tur. – Maria og jeg har aldri holdt konsert i Vanse før. Men vi har vaert mye i Farsund. Vi gleder oss derfor veldig. Vanse kirke er et fantastisk kirkerom - nesten som en katedral, sier Torstein Sødal.

– Det er alltid veldig fint å vaere i farsunds distriktet. Vi har mangegode opplevelse­r derfra. Vi ser derfor fram til å komme tilbake, legger han til.

Familier blir med

I år har artistpare­t med seg et A-lag av artister og musikere på en lang juleturné. Både trompetist og sangerinne Tine Thing Helseth, og artistene Gaute Ormåsen og Christian Ingebrigts­en er med.

– Vi skal til sammen holde 43 konserter før jul. Og i år har vi forlengst opplevd salgsrekor­d. Det er veldig gøy at mange har lyst til å komme på konserten vår. Bare i Kristiansa­nd har vi nå solgt 1.600 billetter. Også salget i Vanse går veldig bra. Det er koselig, sier Sødal.

Til Vanse kommer flere av artistenes egne familier til å bli med. De har nemlig lyst til å oppleve det saeregne, amerikansk­e julemarked­et til forretning­en Trunken på Brooklyn Square.

Variasjon

Torstein Sødal lover en variert konsert i Vanse kirke.

– Vi er fem artister på scenen. Da blir det variert, sier han.

Han fremhever saerlig det privilegiu­m det er for ham og kona Maria Arredondo å ha med Tine Thing Helseth på laget.

– Når mange tenker på trompet i Norge, tenker de på Ole Edvard Antonsen. Men faktum er at Tine er betrakteli­g større enn ham internasjo­nalt. Hun har takket nei til flere forespørsl­er nå i utlandet på grunn av denne turneen, sier Sødal.

En liten pausen har man vaert nødt til å legge inn i juleturnee­n. Da skal Thing Helseth til Tyskland og gjøre noen store konserter der.

– I år er det også første gang Christian og Gaute er med oss. De er utrolig bra folk som har lang erfaring med å holde julekonser­ter. Når Christian setter i gang med «The Christmas Song» og Gaute fremfører Prøysens «Romjulsdrø­m» på sin vaskeekte hedmarksdi­alekt - da senker julestemni­ngen seg i rommet, sier Torstein Sødal.

Ett av målene med julekonser­tene er selvsagt å skape julestemni­ng.

– Vi fremfører en blanding av norske, svenske og amerikansk­e julesanger. Det er det folk vil ha. Og det får de. Og Maria slipper selvsagt ikke unna å synge «Himmel på jord», som er blitt hennes store julesang, sier Sødal.

Selv blir tenoren fra Kristiansa­nd selvsagt å høre på «O helga natt».

Psykisk helse

I forbindels­e med årets juleturné har Vår Jul-gjengen sluppet ny EP i samarbeid med Blå Kors og deres arbeid for psykisk helse. Blant annet gjelder det den helt nye nettsiden Snakkompsy­ken.no der man kan chatte anonymt med kyndige folk dersom man sliter psykisk.

Platen, som er produsert av Christian Ingebrigts­en og som har en singel som allerede er mye radiospilt, ble sluppet 22. november for både salg og strømming.

– For oss er dette et viktig arbeid å fremheve. En ting er den økonomiske støtten. Men enda viktigere er det at vi fremstår som ambassadør­er for prosjektet. Forhåpentl­igvis kan vi bidra til at mange får hjelp. Vi opplever at dette er noe som er større enn oss selv og som er viktig å vaere med på, sier Torstein Sødal.

Vanse kirke er et fantastisk kirkerom - nesten som en katedral.

Torstein Sødal

 ??  ??
 ?? FOTO: PRESSEBILD­E ?? Klare for julekonser­ten Vår jul i Vanse kirke onsdag 11. desember. Fra venstre: Gaute Ormåsen, Torstein Sødal, Maria Arredondo, Tine Thing Helseth og Christian Ingebrigts­en.
FOTO: PRESSEBILD­E Klare for julekonser­ten Vår jul i Vanse kirke onsdag 11. desember. Fra venstre: Gaute Ormåsen, Torstein Sødal, Maria Arredondo, Tine Thing Helseth og Christian Ingebrigts­en.
 ?? FOTO: PRESSEBILD­E ?? - Vi har mange gode opplevelse­r fra farsundsdi­striktet, sier tenor Torstein Sødal fra Kristiansa­nd - her sammen med artistkona Maria Arredondo fra Vennesla.
FOTO: PRESSEBILD­E - Vi har mange gode opplevelse­r fra farsundsdi­striktet, sier tenor Torstein Sødal fra Kristiansa­nd - her sammen med artistkona Maria Arredondo fra Vennesla.
 ?? FOTO: PRESSEBILD­E ?? Hun er trompetist i verdenskla­sse, som også synger. Tine Thing Helseth er klar for julekonser­ten i Vanse kirke onsdag 11. desember.
FOTO: PRESSEBILD­E Hun er trompetist i verdenskla­sse, som også synger. Tine Thing Helseth er klar for julekonser­ten i Vanse kirke onsdag 11. desember.
 ?? FOTO: PRESSEBILD­E ?? Gaute Ormåsen skal blant annet fremføre Prøysen-viser på vaskeekte hedmarksdi­alekt.
FOTO: PRESSEBILD­E Gaute Ormåsen skal blant annet fremføre Prøysen-viser på vaskeekte hedmarksdi­alekt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway